За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Тридневен семинар по метода Монтесори в Карин дом

18 май 2012

На 19-ти май 2012г. в Карин дом приключи тридневен семинар по метода Монтесори.

Водещ на семинара беше Феодора Станчов – съосновател и Монтесори педагог в Международното Монтесори училище в Тулуза, Франция. Тя участва като Монтесори специалист в беседи и семинари във френски центрове за подготовка на учители. Феодора Станчов започва въвеждането на философията на Монтесори в Карин дом през 2000г. и продължава обучаването на екипа и досега. Тя самата е завършила своето обучение през 1991г. в Лондонския център на Международната Монтесори асоциация.

Феодора Станчов изнесе лекции на тема: „Монтесори и интелигентността на детето”, „Процесът на учене”, „Ролята на Монтесори учителя”, „Ключовата роля на наблюдението”. Семинара включваше и практика в подготвена Монтесори среда. Феодора Станчов направи демонстрация на работа с Монтесори материали. Материалите трябва така да се представят на детето, че то само да пожелае да работи с тях. Важно е да се събуди изследователския дух на детето.

Участниците в семинара работят в Монтесори центрове, в Дневни центрове или ЦСРИ от цялата страна, обединява ги ентусиазма и желанието им да научат повече за метода Монтесори.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни