За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Доброволчеството не е професия, а начин на живот

19 май 2017

„Доброволчеството не е професия, а начин на живот и колкото повече добрини създаваме, толкова по-добри ставаме, толкова повече умения придобиваме.“ – споделиха с нас младежите от клуб „Превенции” при ІІІ ПМГ „Акад. Методий Попов” – Варна. Своята филантропска кауза те нарекоха: „Всички заедно за Карин дом“.

Учениците бяха наши гости и доброволци, които освен всички свои инициативи написаха и своя приказка за Карин дом – „Къща край морето“. Това е една чудесна история за приятелството и обичта,  която развълнува целия ни екип. Прочетете и Вие приказката Къща край морето .Специално за децата в Карин дом, учениците я разказаха по-много артистичен начин с помощта на куклите. Децата получиха от своите нови големи приятели параван и кукли за театър, които ги зарадваха и забавляваха изключително много.

Младежите, заедно с техния училищен психолог Емилия Търколева, участват в проекта на Карин дом „Посланици на доброто“, финансиран от Фондация Америка за България. Те имат своята кауза – да дарят на децата със специални нужди в Карин дом радост и общи преживявания, както и да помогнат за естетизирането на градината. Младежите организираха и благотворителен базар в своето училище, за да съберат средства за закупуване на цветя, които да засадят в градината на Карин дом.

 

Всички доброволци от клуб „Превенции” са обучени в различни направления /превенция на ПАВ; превенция на агресия; безопасен интернет; трафик на хора; ХИВ/СПИН/. Участвали са в множество информационни кампании, благотворителни базари и концерти на територията на гимназията и града.

Благодарим Ви!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни