За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Специалисти на Карин дом участват в обучения на Европейска асоциация по ранна детска интервенция

7 декември 2020

Екип от терапевти – обучители и консултанти по ранна детска интервенция на Карин дом се включиха в поредицата от онлайн обучения на Европейска асоциация по ранна детска интервенция Eurlyaid. Водещи международни консултанти в областта на Ранната детска интервенция като д-р Жозе Боавида Фернандес (Португалия), Ана Мария Серано (Португалия), Мерилин Еспе-Шеруинд (САЩ), Нур Ван Лоен (Нидерландия) ще споделят своя опит и експертиза в поредица от онлайн семинари до края на Февруари 2021.

Обучението е част новата партньорска програма на Уницеф с фондация „Карин дом“- „Изграждане на капацитет за осигуряване на качествени, ориентирани към семейството услуги по РДИ в общините Хасково и Нова Загора“.

Обучението е ценно за екипа ни, заради възможността да сверим модела си на работа при предоставяне на РДИ услугите и да надградим с новости. Още по- голямо удоволствие за нас е, че партньор като Уницеф ни предоставя възможността да споделим опита на тези водещи експерти в обученията за РДИ екипите в общините Хасково и Нова Загора през призмата на нашия модел на работа.

Представяне на обучителите:

Д-р Ана Серано, Ph.D, Португалия

Президент на Eurlyaid, Институт за образование, Университета в Минхо. Завършила е психология в Университета на Коимбра. Притежава магистърска степен по ранна детска интервенция от университета на Синсинати, САЩ и докторска степен по специално образование от университет в Минхо. От 1994 г. преподава в областта на специалното образование/ранната детска интервенция в Института по образование на Университета в Минхо.  Разработила е и координира магистърска програма по ранна детска интервенция. Има серия от публикации в областта на ранната детска интервенция. Била е член на борда на Португалската национална асоциация по ранна детска интервенция, член е на Европейската асоциация по ранна детска интервенция (EURLYAID) от 2006, и от 2012г – председател.

Д-р Жозе Боавида, Португалия, член на Eurlyaid

Педиатър по невроразвитие, Педиатрична болница на Коимбра. Научни дейности: Клинични изследвания в областта на невро-педиатрията. Специален интерес в областта на ранната детска интервенция и Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност.
Специализации: Координатор на клиниката по СДВХ към болницата в Коимбра.
Участвал през 1989 г. в разработването на първия проекта за услуги за ранна детска интервенция, базирани в общността в област Коимбра. Представлява Министерството на здравеопазването в Националната система за ранна детска интервенция. Основател и предишен председател на Националната асоциация по ранна детска интервенция в Португалия. Член на EURLYAID от 1993. Супервизира обучението на специалисти в областта на невро-педиатрията.

Mерилин Есперувнд, Ph.D, САЩ, Охайо, член на Eurlyaid

Директор на Център за детето и семейството към Детската болница и Държавния университет в Кент до лятото на 2019
Mерилин Еспе-Шеруинд е била дълги години директор на Центъра за детето и семейството, който е демонстрационен, изследователски и обучителен център, фокусиран изключително върху малките деца със затруднения в развитието и техните семейства. Центърът е програма, базирана в общността на Детската болница Акрон и от създаването му е служил като национален модел за добра практика по ранна детска интервенция, особено по отношение на семейно-центрираната и съобразената с възрастовите особености практика за деца с увреждания, и иновативните технологии. Нейните изследователски публикации, представяния и семинари са фокусирани върху взаимодействието, семейно-центрираната практика, включването на семейството, ранното идентифициране и ранната интервенция за деца с аутизъм, и използването на технологиите за предоставяне на подкрепа и ранна интервенция.

Нур Ван Лоен, магистър по социална работа, член на борда на Eurlyaid и представител на родителите

От 1988 г. е член на организацията на родителите (понастоящем CP Nederland) и от 1994 г. е представител в Eurlyaid. От 2012 г. е член на борда на Eurlyaid.
Магистър по социална работа. Повече от 10 години е работила в пробационната услуга за хора със зависимости. Ръководила е институция за социални грижи. Социален работник в център за рехабилитация на деца и от 1999 г. е работила отново в сферата на пробацията. Специален фокус върху потребители с психични проблеми и 3 години е работила като координатор на проект, свързан с домашното насилие.

UNicef_6003598645130913034_big

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни