За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Водната терапия за деца със специални нужди в Карин дом

29 септември 2023

Скъпи родители, благодарим ви за доверието в Карин дом!

Програмата „Водна терапия за деца с увреждания и проблеми в развитието“ се радва на огромен интерес и изключително положителна обратна връзка. Продължаваме да получаваме запитвания за включване и дали програмата ще продължи през следващата година. Надяваме се, че големият интерес и доказаните ползи за детското развитие ще наложи водната терапия сред ежегодните социални програми, финансирани от Община Варна.

В програмата ни за водната терапия са включени 60 деца, които преминаха предварителен медицински преглед при лекар по физикална и рехабилитационна медицина преди да бъдат включени в програмата. Всички деца посещават басейна с индивидуален план за работа, изготвен от наш специалист кинезитерапевт – Теодора Люцканова. В басейна плувните сесии протичат с индивидуален специалист, преминал обучение за работа с деца със специални потребности във водна среда.

Какво споделят родителите?

Родителите приветстваха програмата и възможността децата им да посещават водна терапия в Карин дом. Много от тях споделиха, че желанието им е да има устойчивост и се надяват програмата да продължи с още по-голяма интензивност и през следващата година. Споделиха, че са изключително удовлетворени от индивидуалния подход на треньорите, както и от настроението, което оставят в детето.

“Бяхме в понеделник с две младички момичета, а днес само с едното. Е , УНИКАЛНИ СА!!! Изключително всеотдайни, мили, иновативни и с подход. Работят наистина с желание. В това бездушно време рядко се срещат такива млади хора, които да работят с душа!“ – майка на Йоан, 3г.

Постижения на децата

За най-големи постижения на децата след включване в програмата, родителите споделят, че са: двигателното развитие, успешното спазване на правила и изпълнение на инструкции, преодоляването на страха от водата и стреса като цяло.

 

Програмата се финансира от Община Варна, дирекция „Здравеопазване“

Снимка: Гергана Енчева

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни