За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Танцът на пингвина

16 октомври 2015

Eдна терапевтична приказка, създадена в „Майсторски клас по приказкотерапия“ от екип психолози и педагози, включващ и нашия психолог Виргиния Мъсарлиева:

В далечното царство на птиците се излюпил един пингвин. Той имал криле като всички останали, но не можел да лети. Това било много интересно за всички останали птици и те се чудели защо той не може да лети като тях. Изведнъж от някъде се чула прекрасна музика и той започнал да танцува своя ритмичен танц. Всички били впечатлени от танца му и започнали да танцуват заедно с него. Птиците се питали помежду си защо ли той не може да лети. Никой не знаел отговора и те се допитали до Магьосника. Искали да разберат дали някога пингвина ще полети така, както всички останали птици в царството. Магьосникът гледал танца им, радвал се и казал:

– В интерес на истината, никой не знае дали някога пингвинът ще полети, но това не пречи на никого да се забавляваме и да живеем заедно!

Нека чрез света на приказките направим света на децата със специални образователни потребности по-красив и подкрепим всички деца да приемат различията на другия.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни