За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Световен ден на Синдрома на Даун

17 март 2011

Down Syndrome International представя Световното видео събитие „Приемете ни!“ реализирано в партньорство с организации и хора със Синдром на Даун от 45 страни.

21 март 2011 е Световен ден на Синдрома на Даун – нека всички да помогнем за отстояването на правата, включването в общността и гарантирането на качествен и пълноценен живот за хората със Синдром на Даун. През тази година денят се отбелязва за шести пореден път. С всяка следваща година гласът на хората със Синдром на Даун и на тези, които живеят и работят с тях, се чува все по-ясно в обществото. Хора, семейства, професионалисти, групи и организации по целия свят се подготвят да празнуват и да направят всичко възможно да се повиши информираността на обществото за Синдрома на Даун.

Ето и посланията на някои от патроните на инициативата:

Световният ден на Синдрома на Даун се провежда всяка година на 21 март. Тази дата (21/3) представлява три копия на хромозомата 21, уникална за хората със Синдром на Даун.
Dеймън Хил
Световен шампион от Формула 1
Патрон на Down Syndrome International и Асоциация „Синдром на Даун“, Великобритания

Целта на отбелязването на Световния ден на Синдрома на Даун е да се насърчи информираността и разбирането, да се потърси международна подкрепа и да се осигурят достойнство, равни права и по-добър живот за хората със Синдрома на Даун навсякъде по света.
Мутия Муралидаран
Играч на крикет от Шри Ланка
Патрон на Down Syndrome International

Дейностите и инициативите по повод Световния ден на Синдрома на Даун могат да окажат огромно влияние, да покажат способностите, талантите и постиженията на хората със Синдрома на Даун. Насърчавам всички да разкажете на света какво правите, за да отпразнувате този важен ден.
Лиъм Нийсън
Актьор, номиниран за наградата Оскар
Патрон на Down Syndrome International и Асоциация „Синдром на Даун“, Великобритания

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни