За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Съвети за изграждане на подкрепяща образователна среда у дома- онлайн лекция, 25-ти март

20 март 2020

Скъпи родители и специалисти,

в днешната ситуация, когато са затворени ясли, детски гради и училища, за родителите е истинско предизвикателство да въведат нов график и среда за учене и игра у дома. При някои деца със различни здравословни състояния, двигателни затруднение, трудна комуникация, проблеми в храненето и много други е още по трудно и понякога изглежда като мисия невъзможна. Обучителният екип на Карин дом започна подготовката на онлайн лекции в помощ на родители и специалисти. Следете за датите на провеждане на сайта и фейсбук страницата ни!

В Сряда очаквайте: „Съвети за изграждане на подкрепяща образователна среда у дома“ – онлайн лекция със Звезделина Атанасова, логопед, специален педагог и Андреас Андреу, кинезитерапевт. Лекцията ще публикуваме на 25-ти Март в профила на Карин дом във фейсбук.

За какво ще поговорим: В нова, извънредна ситуация сме, в която домовете ни се превърнаха в класни или терапевтични стаи, а родителите в учители и терапевти. Нарушиха се рутините на децата и се изграждат нови, с нови предизвикателства. Надяваме се, че със споделените във видеото предложения, ще успеем да подкрепим някои родители, да дадем идеи за преструктуриране на домашната среда, така, че да бъде подкрепяща, безопасна и развиваща потенциала на децата им. Заниманията у дома могат да са забавни, игрови, познавателни и съхраняващи детската активност. Ще споделим идеи как да наблюдавате децата си и да превърнете ежедневните движения в упражнения. Важно е да запазим детските усмивки!

Обучителният екип на Карин дом започна подготовката на онлайн лекции в помощ на родители и специалисти. Следете за датите на провеждане на сайта и фейсбук страницата ни!

ЛЕКЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ОТ ЛИНКА ТУК

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ НАРЪЧНИК ЗА УЧИТЕЛИ ОТ ДГ

Вижте графика на провеждане на всички онлайн обучения на Карин дом ТУК!

Очакваме Ви!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни