За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Подкрепата за детето и семейството в България и Исландия – сравнителен анализ, 29.01.2021г.

26 януари 2021

На семинара ще бъде представен разработения от специалисти на Карин дом сравнителен анализ между начините, по който функционират здравната , образователната и социална система по отношение на децата със специални потребности и техните семейства.

На база визита от страна на родители и специалисти от Карин дом в Исландия, събрахме впечатления и идеи, направихме заключения, анализирахме и съпоставихме двете системи с цел да извлечем максимални ползи и добри практики, които да апробираме и у нас. Този анализ е фундаментален документ и основна база за разработване на методи, насоки и обучения, които ще се предоставят на специалисти и родители от месец март 2021 г. в рамките на проекта.

Очакваме ви на: 29-ти Януари (Петък) Начален час: 15.30 ч. в ZOOM. Продължителност: 1 час.

Регистрирайте се тук! Събитието е безплатно – необходима е само регистрация, за да ви изпратим линк за достъп.

Срок за регистрация: до 12:00ч на 28.01.2021г.
Водещи на семинара ще бъдат специалистите от Карин дом: Звезделина Атанасова – методист на Карин дом и директор ЦПО и Николета Йончева – логопед и обучител, Магдалена Цонева – специалист обучения и развитие и експерт Ранна интервенция.

Вижте видеата, които нашият екип направи при визитата си в Исландия:

Споделете събитието във фейсбук!

Често родителите на деца със специални нужди са изправени пред редица предизвикателства в приобщаването им в детски градини и училища. Често и самите специалисти се чувстват неуверени в търсенето на индивидуален подход и изграждането на приобщаваща среда, която предразполага и стимулира всяко дете. В България приобщаващото образование е разписано в нормативна рамка от няколко години, но реално всички заинтересовани страни търсят в момента работещи и ефективни решения за успешно приобщаване на практика на всяко дете.
Целта на проекта ни е да се проучи и обмени опит с Исландия, както и да се изведат подходящи решения и практики, които да се адаптират за българския контекст. Стремежът ни е на финал да имаме:
– по-успешни и по-уверени родители и родителски организации, които от рано да подкрепят децата със специални нужди и да подпомагат приобщаването им в детската градина и училищe
– по-успешни специалисти, които ще познават повече инструменти, методи и стратегии за изграждане на приобщаваща среда.

Семинарът се провежда по проект “Трансфер на практики за подобряване подкрепата за деца със специални нужди и техните семейства за приобщаващо образование”, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансов механизъм на ЕИП 2014-2021 Партньор по проекта е State Diagnostic and Counseling Center (SDCC), Исландия.

 

Снимка: фотограф Гергана Енчева

Active-citizens-fund-300x105

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни