За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Стартира реализирането на проект „Посланици на доброто“ и конкурс за младежки доброволчески идеи

9 ноември 2016

Стартира реализирането на проект „Посланици на доброто“ с дейности по организиране и провеждане на конкурс „Посланици на доброто“ насочен към стимулиране на доброволчеството и филантропията сред ученици и младежи, тяхната активност и ангажираност към социални каузи, както и към повишаване на толерантността и социалната отговорност на гражданското общество.

Вижте страницата на конкурс „Посланици на доброто“ тук

В конкура се включиха с прекрасни идеи училища и организации от Варна и страната, като 12 от тях бяха избрани от специално съставена за това комисия, която включваше доброволци, родител на дете със специални нужди, представители на младежки организация и представители на екипа на Карин дом.

Някои доброволчески екипи вече стартираха своите проекти покрай приготовленията за Коледните и Новогодишни празници, като зарадваха децата в Карин дом с прекрасни подаръци, много усмивки и добро настоение, а също така и реализираха съвместни дейности заедно като изработката на ръчно направени коледни картички.

Реализирането на доброволческите проекти ще продължи до края на м.май, 2017 година, като на пролет предстоят интересни иницативи както на проектите от Варна, така и на доброволческия проект от Свищов и този от Русе.

Силвена Христова коментира: „Най-хубавото е, че има толкова много млади хора, които имат желание да се запознаят, да подкрепят и да помогнат на децата със специални потребности да се почувстват значими и оценени. Защото те са част от обществото и имат място сред всички нас. А Карин дом дава шанс на тези младежи, да бъдат „Посланици на доброто“ и да дадат пример на всички останали, защото „Ако си дал, не си живял напразно“.“

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни