За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Среща Недоносено бебе – от трудното начало към щастливо детство

12 ноември 2013

Световният ден на недоносеността, 17 ноември, е опит на целия свят да се повиши осведомеността относно преждевременните раждания и особено последствията от тях в световен мащаб.

Тази година във Варна той ще бъде отбелязан на 16.11.2013г. Организатор е Фондация „Нашите Недоносени Деца“ съвместно с Фондация „Карин дом“.

Програма на събитието :

  • От 16:00 часа , на 16.11.2013г.(събота) –  в конферентната зала на хотел „Одесос“ ще се проведе среща-разговор на тема Недоносено бебе – от трудното начало към щастливо детство“.  На срещата ще присъстват лекари, психолози, консултанти по кърмене и специалисти от  Програма „Ранна интервенция” на Карин дом, както и бъдещи и настоящи родители.
  • От 17:30 часа, на 16.11.2013г. (събота) –  Централният вход на Морската градина (Арка) ще бъде осветен в лилава светлина – в подкрепа на недоносените деца и техните семейства.

Скъпи родители, ще ви очакваме на срещата!

Фондация “Нашите недоносени деца” с подкрепата на Европейската фондация за грижа за новородените деца (EFCNI) става част от глобалната инициатива за отбелязване на Световния ден на недоносеността – World Prematurity Day. Осветяването в лилаво е част от тази инициатива, в подкрепа на преждевременно родените бебета и техните семейства.

Всяка година над 15 милиона бебета се раждат преждевременно. Само в България са над 6000 годишно. Денят на недоносеността е ден, в който вниманието е насочено към тези най-мънички и борбени деца, голяма част от които въпреки всички трудности, с които се сблъскват все пак оцеляват и нещо повече – израстват като здрави деца.

Целта на отбелязването на този ден е да се привлече вниманието на обществото към проблемите на недоносените деца и да се повиши информираността по въпросите, свързани с проблемите на преждевременното раждане.

Ако не можете да присъствате на срещата, ще намерите още идеи за това как да подкрепите Световния ден на недоносеността на сайта на Нашите недоносени деца.