За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Среща Недоносено бебе – от трудното начало към щастливо детство

13 ноември 2013

Световният ден на недоносеността, 17 ноември, е опит на целия свят да се повиши осведомеността относно преждевременните раждания и особено последствията от тях в световен мащаб.

Тази година във Варна той ще бъде отбелязан на 16.11.2013г. Организатор е Фондация „Нашите Недоносени Деца“ съвместно с Фондация „Карин дом“.

Програма на събитието :

  • От 16:00 часа , на 16.11.2013г.(събота) –  в конферентната зала на хотел „Одесос“ ще се проведе среща-разговор на тема Недоносено бебе – от трудното начало към щастливо детство„.  На срещата ще присъстват лекари, психолози, консултанти по кърмене и специалисти от  Програма „Ранна интервенция” на Карин дом, както и бъдещи и настоящи родители.
  • От 17:30 часа, на 16.11.2013г. (събота) –  Централният вход на Морската градина (Арка) ще бъде осветен в лилава светлина – в подкрепа на недоносените деца и техните семейства.

Скъпи родители, ще ви очакваме на срещата!

Фондация „Нашите недоносени деца“ с подкрепата на Европейската фондация за грижа за новородените деца (EFCNI) става част от глобалната инициатива за отбелязване на Световния ден на недоносеността – World Prematurity Day. Осветяването в лилаво е част от тази инициатива, в подкрепа на преждевременно родените бебета и техните семейства.

Всяка година над 15 милиона бебета се раждат преждевременно. Само в България са над 6000 годишно. Денят на недоносеността е ден, в който вниманието е насочено към тези най-мънички и борбени деца, голяма част от които въпреки всички трудности, с които се сблъскват все пак оцеляват и нещо повече – израстват като здрави деца.

Целта на отбелязването на този ден е да се привлече вниманието на обществото към проблемите на недоносените деца и да се повиши информираността по въпросите, свързани с проблемите на преждевременното раждане.

Ако не можете да присъствате на срещата, ще намерите още идеи за това как да подкрепите Световния ден на недоносеността на сайта на Нашите недоносени деца.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни