За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Среща на тема Ранна интервенция в Търговище

11 декември 2012

На 3ти декември в гр. Търговище се проведе информационна среща „Ранна интервенция за деца от 0 до 3 години“.

Срещата беше организирана съвместно с Карин дом в рамките на седмицата „Европа – България“ с цел популяризиране на услугите по Ранна интервенция, които могат да бъдат успешна алтернатива на институционалнта грижа.

На срещата присъства зам. областният управител Елка Станчева, както и други представители на местната власт и държавните структури.

Опитът на Карин дом в прилагането на Ранната интервенция като социална услуга беше представен от Апостол Апостолов, който е експерт мониторинг и оценка по Програма Ранна интервенция в Центъра.

Към момента в 44 български общини е започнала работата по проекти за ранна детска интервенция – тече закриването на домовете за медико-социални грижи, като на тяхно място ще бъдат разкрити центрове за ранна интервенция. Елка Станчева изрази желанието на местната власт да почерпи знания от организациите, които вече имат опит в прилагането на ранната интервенция, за да може да се осигури подкрепа за семействата и по този начин да се предотврати тяхното разпадане и изоставянето на деца.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни