За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Spring Common School: сензорна стимулация за деца с множество увреждания

14 юни 2015

В началото на месец юни ни гостуваха Ники Уиивър и Катриона Крофт от Spring Common School, Кеймбриджшир, Великобритания. Карин дом си партнира с организацията от няколко години, през които сме изградили отношения на обмяна на опит и обучения в най-новаторските и ефективни методи за работа с деца със специални нужди.

Двете специалистки, които ни посетиха и наблюдаваха работата ни с децата, са специализирани в работа с деца с множество увреждания. Наблюденията им от нашата работа коментират с високо качество и професионализъм. Те изтъкнаха високата грижа за децата и вниманието, което специалистите от Карин дом полагат по време на сесиите.

Ники и Кат похвалиха работата ни в групата за комуникация за деца с множество увреждания. Според специалистите от Spring Common School, „сензорна стимулация е една от най-ефективните форми за работа с деца с множество увреждания, както и деца от аутистичния спектър“.

Особено впечатлени са от сесиите ни по музикотерапия, които провеждаме от няколко месеца. Според Катриона, сесиите по музикотерапия са били водени от детето, като музикотерапевта е следвал ритъма и желанието на децата по време на сесията. Доказано е, че музиката влияе позитивно на невроните ни и може да има успокояващо действие. Особено ефективна е при работа с деца със специални нужди и се препоръчва от специалистите в тази област. При нас музикотерапевт е Таня Атмаджова, която е специализирала обучението си в Германия, където е работила с деца и възрастни със специални образователни потребности. Вие също може да подкрепите музикотерапията в Карин дом чрез закупуване на материали, като например джембе за децата или друг материал по ваш избор.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни