За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Spring Common School: сензорна стимулация за деца с множество увреждания

14 юни 2015

В началото на месец юни ни гостуваха Ники Уиивър и Катриона Крофт от Spring Common School, Кеймбриджшир, Великобритания. Карин дом си партнира с организацията от няколко години, през които сме изградили отношения на обмяна на опит и обучения в най-новаторските и ефективни методи за работа с деца със специални нужди.

Двете специалистки, които ни посетиха и наблюдаваха работата ни с децата, са специализирани в работа с деца с множество увреждания. Наблюденията им от нашата работа коментират с високо качество и професионализъм. Те изтъкнаха високата грижа за децата и вниманието, което специалистите от Карин дом полагат по време на сесиите.

Ники и Кат похвалиха работата ни в групата за комуникация за деца с множество увреждания. Според специалистите от Spring Common School, „сензорна стимулация е една от най-ефективните форми за работа с деца с множество увреждания, както и деца от аутистичния спектър“.

Особено впечатлени са от сесиите ни по музикотерапия, които провеждаме от няколко месеца. Според Катриона, сесиите по музикотерапия са били водени от детето, като музикотерапевта е следвал ритъма и желанието на децата по време на сесията. Доказано е, че музиката влияе позитивно на невроните ни и може да има успокояващо действие. Особено ефективна е при работа с деца със специални нужди и се препоръчва от специалистите в тази област. При нас музикотерапевт е Таня Атмаджова, която е специализирала обучението си в Германия, където е работила с деца и възрастни със специални образователни потребности. Вие също може да подкрепите музикотерапията в Карин дом чрез закупуване на материали, като например джембе за децата или друг материал по ваш избор.

 

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now