За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Нашите специалисти: Сара МакФийтърс

14 юни 2011

Сара МакФийтърс е американска доброволка от Корпуса на мира и е в Карин Дом по дългосрочна програма. Тя работи в групата за деца с нарушения от аутистичния спектър. В ежедневието си помага на децата и семействата, както и на други добровлци, които са в България по програма на Корпуса на мира.

Сара много обича децата и е посветила години от своя живот да им помага чрез доброволчески програми в САЩ, Китай, Индия, Гватемала, Зимбабве, Бразилия, Мексико. Там тя е натрупала разностранен опит – от асистиране на медицинския персонал в родилно отделение в Индия, промоция на здравето в отдалечени селца в Китай, занимания с изкуство и игри в училище за деца със специални нужди в Зимбабве до работа в групови домове за възрастни с нарушения от аутистичния спектър и с други състояния в САЩ.

В продължение на 8 години в родината си тя е работила в дневен център за деца, където е била главен учител в групата на най-малките от 0 до 1-годишна възраст. Работила е като заместващ учител в предучилищна програма за деца в риск и по-специално деца със специални нужди. Има опит и в индивидуални занимания с деца в ранна възраст.

В работата си използва система за общуване с картинки PECS, структуриране на средата и визуални разписания, система за награди, забавление чрез изкуство и говори на децата на български език.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни