» Специалист от Русия в Карин Дом
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Специалист от Русия в Карин Дом

15 май 2011
Г-жа В. Балобанова

От 10 до 16 май екипът на Карин Дом проведе интерактивно обучение  “Групови форми на работа в програма Ранна интервенция”. Семинарът е част от подготовката за стартиране на нова услуга за децата и семействата, включени в програма Ранна интервенция.

Чрез групите за игра децата и родителите ще могат да учат и да се забавляват заедно.

Някои от модулите, включени в програмата на семинара: “Развитие на взаимоотношенията като начало на ранната интервенция”,  “Подходи в обучението на деца в ранна възраст”,  “Организация на игровото пространство”, “Подготовка и провеждане на групово занятие”.

Лектор на обучението беше г-жа Валентина Балобанова от Санкт Петергург,  Русия – консултант по развитие на програма Ранна интервенция, логопед и специалист по ранна комуникация. С дългогодишен опит по ранно детско развитие и ранна интервенция, г-жа Балобанова е автор и съавтор и на много книги и публикации – сред които  “Самоучител за родители – от рождението до 3 г.”,  “Мама и дете – настолна книга за родители”, поредица за ранно детско развитие – от рождението до 12 месеца.

В Русия услугата ранна интервенция стартира в 1992 г. и е част от държавната политика, като структура към Министерството на труда и социалната политика.

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now