За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Какво ме мотивира, вдъхновява и дава смисъл на моята работа като социален работник? Запознайте се с Меги

17 март 2020

На 17-ти март – Световен ден на социалната работа, искаме да честитим и благодарим на социалните работници и на всички хора, отдадени на професии, подкрепящи другите! Специално искаме да честитим и на нашите колеги социални работници!

Скъпи момичета (защото са само момичета), бъдете все така човеколюбиви, подкрепящи и солидарни! Знаем, че ежедневно отдавате сърцата и енергията си на другите, много често пренебрегвайки себе си и ви пожелаваме да бъдете все така силни, борбени и вярващи в доброто. Благодарим ви!

А вие познавате ли предизвикателствата на професията на социалния работник? Вижте какво разказа за своята професия колегата ни Меглена Паламудова.

Работя в Карин дом от май 2004 г. Преди 27 години пострадах при инцидент и ми бе увреден гръбначния мозък. В резултат на което съм в инвалидна количка.

Запознанството ми с Карин дом започна с едно обучение в мобилност. На него присъстваха двама физиотерапевти от Карин дом дошли като доброволци. След обучението бях поканена от изпълнителния директор да разгледам Центъра и ми бе предложена работа като секретар. Бях повече от изненадана, никога не съм си и мечтала за подобно предложение. Често съм си мислела, че няма да се реализирам в този живот поради физическия си проблем. Познати ми казваха да не се заблуждавам, че някой работодател ще ме вземе на сериозно (на работа). Да не забравяме и архитектурните бариери. Транспорта и всичко съпътстващо хората с двигателни проблеми.

Чувствах се безполезна, никому ненужна. Ужасно чувство. Ноо… Бог ме срещна с прекрасни хора /екипа на Карин дом/. Те никога не ме накараха да се чувствам различна, бяха до мен в радости и трудности. Подкрепяха ме, насърчаваха ме да израствам, бяха отворени към всеки мой проблем. Тези мигове сякаш ми дадоха криле. Работех това, което искам и това ме правеше щастлива. С всеки изминал ден се чувствах все по силна, по самостоятелна, по уверена и по-малко зависима. Днес се чувствам пълноценен човек и родител, благодарение на хората протегнали ръка.

Моето удовлетворение е благодарността в очите на родителите. Постиженията на прекрасните ни деца. 

Проблемите на семействата с които работя са ми до болка познати. За щастие или нещастие сме от една и съща страна. Това ми помага да изградя една специална връзка на доверие. Опитвам се да бъда тяхна подкрепа в сложния път, който трябва да извървят, за да предоставят най-доброто за децата си.

Меглена Паламудова работи в Карин дом от 2004 година, от 2016г. заема длъжността социален работник.

Снимка от Plush Design Studio

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни