За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Какво ме мотивира, вдъхновява и дава смисъл на моята работа като социален работник? Запознайте се с Меги

17 март 2020

На 17-ти март – Световен ден на социалната работа, искаме да честитим и благодарим на социалните работници и на всички хора, отдадени на професии, подкрепящи другите! Специално искаме да честитим и на нашите колеги социални работници!

Скъпи момичета (защото са само момичета), бъдете все така човеколюбиви, подкрепящи и солидарни! Знаем, че ежедневно отдавате сърцата и енергията си на другите, много често пренебрегвайки себе си и ви пожелаваме да бъдете все така силни, борбени и вярващи в доброто. Благодарим ви!

А вие познавате ли предизвикателствата на професията на социалния работник? Вижте какво разказа за своята професия колегата ни Меглена Паламудова.

Работя в Карин дом от май 2004 г. Преди 27 години пострадах при инцидент и ми бе увреден гръбначния мозък. В резултат на което съм в инвалидна количка.

Запознанството ми с Карин дом започна с едно обучение в мобилност. На него присъстваха двама физиотерапевти от Карин дом дошли като доброволци. След обучението бях поканена от изпълнителния директор да разгледам Центъра и ми бе предложена работа като секретар. Бях повече от изненадана, никога не съм си и мечтала за подобно предложение. Често съм си мислела, че няма да се реализирам в този живот поради физическия си проблем. Познати ми казваха да не се заблуждавам, че някой работодател ще ме вземе на сериозно (на работа). Да не забравяме и архитектурните бариери. Транспорта и всичко съпътстващо хората с двигателни проблеми.

Чувствах се безполезна, никому ненужна. Ужасно чувство. Ноо… Бог ме срещна с прекрасни хора /екипа на Карин дом/. Те никога не ме накараха да се чувствам различна, бяха до мен в радости и трудности. Подкрепяха ме, насърчаваха ме да израствам, бяха отворени към всеки мой проблем. Тези мигове сякаш ми дадоха криле. Работех това, което искам и това ме правеше щастлива. С всеки изминал ден се чувствах все по силна, по самостоятелна, по уверена и по-малко зависима. Днес се чувствам пълноценен човек и родител, благодарение на хората протегнали ръка.

Моето удовлетворение е благодарността в очите на родителите. Постиженията на прекрасните ни деца. 

Проблемите на семействата с които работя са ми до болка познати. За щастие или нещастие сме от една и съща страна. Това ми помага да изградя една специална връзка на доверие. Опитвам се да бъда тяхна подкрепа в сложния път, който трябва да извървят, за да предоставят най-доброто за децата си.

Меглена Паламудова работи в Карин дом от 2004 година, от 2016г. заема длъжността социален работник.

Снимка от Plush Design Studio

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now