За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Шест нови Библиотеки на играчката в България

8 ноември 2012

През 2012 отбелязваме четвъртата годишнина от съзадаването на модела Библиотека на играчката на Worldwide Orphans Foundation, с отварянето на шест нови Библиотеки на играчката в България, което прави общо четиринадесет в цялата страна. 

На 5ти ноември 2012, нова библиотека с играчки беше открита в партньорство с Карин дом, където годишно услуги получават повече от 160 деца и техните семейства.

Worldwide Orphans Foundation (WWO), е международна неправителствена организация, която е основана през 1997г. от известния педиатър д-р Jane Aronson и се стреми да промени живота на сираците и децата в неравностойно положение, като им помага да станат пълноценни членове на своята общност. Програмите на WWO са фокусирани върху здравеопазването, образованието и психологическата подкрепа за децата от пет държави.

В България, WWO се фокусира върху програмите за Ранна интервенция в седем града, а първата Библиотека на играчката е открита през ноември 2009г. в Дебелец. 

Библиотеката на играчките, открита от WWO в Карин дом, съдържа 166 играчки подредени според възрастта и нивото на развитие 0-3 години, 3-5 години and 5-7 години.  WWO си партнира с Beleduc, социално отговорна немска компания за играчки, и техния дистрибутор в България – Пумпелина, за да осигури играчки, имащи образователна цел и отговарящи на най-високите стандарти за безопасност.

Карти с насоки за използването на играчките и обучения са предоставени във всяка библиотека, за да подпомогнат работата на специалистите и развитието на знанията на децата в пет различни насоки – познание, фина моторика, обща моторика, социално-емоционално развитие и комуникация. За да се осигури прилагането на най-дорбите стандарти и практики, WWO наема ‘библиотекари на играчката’, които провеждат мониторинг и оценка на програмата.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни