За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Екипът на Карин дом сертифициран да прилага ABA и PECS

23 ноември 2014

В периода 6-9 ноември 2014г. във Философския Факултет на СУ „ Св.Кирил и Методий“ в гр. Скопие, Македония бе проведено обучение по PECS и ABA, от оторизирани да провеждат обучения представители на PECS® и Pyramid Approach to Education® Елеана Логотети, София Кулура и Елени Скури от Република Гърция. Организатори на обучението бяха Сдружение „В моя свят“ в партньорство с ПОУ „Маца Овчарова“, гр. Велес и Корпуса на Мира в Македония. Обучението се проведе в две части – Функционален АВА и PECS. На четиридневното обучение присъстваха над 100 души от Македония, Сърбия, както и целият обучителен и терапевтичен екип на Фондация Карин дом, Варна, България. Процесът на обучение бе интензивен и интерактивен, като всеки от участниците изпробваше на практика получените знания. В края на обучението бяха получени сертификати от Pyramid Approach to Education® USA за Functional ABA: Basic Training и PECS.

Фондация Карин дом прилага тези методи от няколко години в практиката си с деца, благодарение на сертифицираните преди време Звезделина Атанасова и Сара Макфийтърс. Забележителните резултати при децата за развиване на комуникативните им умения бяха мотиватора, поради който целият екип се включи активно в проведеното обучение. Благодарение на това в терапията на повече деца, посещаващи Фондация Карин дом, ще могат да бъдат приложени методите Функционален поведенчески анализ и PECS. Към нашия екип по време на обучението се присъединиха и Теменужка Тодорова, логопед и директор на ДЦДУ- Свищов, както и Севджихан Еюбова, клиничен психолог, асоцииран обучител към Карин дом.

Към участието на Карин дом в обучението прояви интерес посланика на България в Македония, г-н Иван Петков, който оказа чест и посети обучението, за да се запознае лично със Звезделина Атанасова /мениджър-обучения във Фондация Карин дом/ и целия екип. В разговора отвориха тема за бъдещо партньорство и обмяна на опит между македонски училища и организации и Фондация Карин дом.

По време на обучението за ABA и PECS в Скопие, Македония   Среща с посланика на България в Македония, г-н Иван Петков

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни