За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Продължава обучителната програма по професия Сътрудник социални дейности

28 май 2018

В обучението на  родителите, които се обучават по професия Сътрудник социални дейности  по проект “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация” е заложена богата теоретична и практическа програма. Групата, водена от специалист от обучителния екип на Карин дом – Веселина Тинчева, посети Дирекция „Превенции“ към Община Варна. Посрещна ни Бисерка Алексиева – главен експерт „Програмен мениджър по превенция на ХИВ/СПИН“.

Бъдещите специалисти останаха впечатлени от професионализма и ентусиазма, който те влагат, за да работят за превенция на рисковото поведение на младите хора. Дискусия предизвика и темата за опасностите за децата в интернет.

Едно от големите предимства на проекта е, че за децата на родителите, които се включиха в обучителните програми, Карин дом предоставя терапевтични занимания. След оценка на потребностите на всяко дете от екип специалисти, децата бяха включени в различни дейности, според нуждите и спецификата на състоянието.

Работата с децата, обхванати от проекта е насочена към преодоляване на отчетените дефицити, подобряване на комуникацията, концентрацията на внимание, натрупване на адаптивни умения, развиване на познавателните и социални умения.

По проекта “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация” все още има свободни места в групата по английски език, в която родителите могат да се включат като се свържат с Веселина Тинчева на тел. телефон: 0879 940 774, 052 / 302 518 или на имейл: vtincheva@karindom.org.

Проектът “Подкрепа за родители на деца с увреждания за социална и професионална реализация” на Карин дом се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, с финансовата подкрепа на Европейски съюз, Европейски социален фонд.

Снимки: Карин дом

logo-bg-color

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни