За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Покана за кръгла маса на тема: “Ползите от ранната детска интервенция. Предизвикателства, подкрепа и постижения“

12 ноември 2019

По повод наближаването на Световния ден на недоносените деца, Карин дом организира кръгла маса на тема: “Ползите от ранната детска интервенция. Предизвикателства, подкрепа и постижения“.

Срещата ще бъде отворена дискусия на специалисти за възможностите за превенция при преждевременно родените или родени с ниско тегло бебета, както и необходимостта от тяхното проследяване от раждането до 3 годишна възраст. 

Статистиката е повече от стряскаща – при около 60 хиляди раждания в страната ни на година, почти 10% от новородените са недоносени (по данни на Фондация „Нашите недоносени деца“).

Кръглата маса ще се проведе на 14.11.2019г (четвъртък), от 14:00ч до 15:30ч,

в конферентната зала на Фондация „Карин дом“-Варна. 

Очакваме специалисти, които имат интерес към темата да се включат в срещата.

В рамките на събитието, екип „Ранна интервенция“ на Карин дом, ще представи дейностите, включени в услугата, успехите и предизвикателствата, които среща в работата. Срещата е отворена за специалисти, които работят с децата в най-ранна възраст, и за които е важно да бъдат наясно със стъпките, които да предприемат и къде следва да насочат родителите в случай на затруднения в развитието на детето.
Услугите за ранна детска интервенция са световно доказан начин за предоставяне на подкрепа, като те все повече се превръщат в глобален приоритет. Отправна точка за развитието на ранната детска интервенция в България бяха услугите, предоставяни от няколко неправителствени организации. Фондация „Карин дом“ е една от първите организации, които адаптират модели на ранна детска интервенция в България.

Карин дом стартира услугата през 2010г., като до края на месец Октомври 2019г. са обхванати общо 897 деца.

Месечно Карин дом работи със средно 65 семейства,

40 от които Община Варна финансира по общинска делегирана дейност.

През месец Ноември, екип „Ранна интервенция“ на Карин дом ще проведе и безплатни консултации на недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст до 2г.
За да се включат в безплатните консултации е необходимо родителите да попълнят формуляра: https://forms.gle/XxRQp7X4nGVCYvq37

Инициативата на Карин дом се провежда по повод Световния ден на недоносените деца и цели превенция и ранна диагностика от най-ранна възраст. Повече за програма „Ранна интервенция“ на Карин дом, можете да видите тук: https://karindom.org/ranna-intervencia/

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни