За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом получи специалната награда в конкурса Проект на годината на Фондация Лале

1 юли 2021

Вчера в Литературен клуб „Перото“ в София за 16-а поредна година Фондация Лале връчи наградите Проект на годината в социалната сфера. При откриването на церемонията Мария Петкова, директор на Фондация Лале, подчерта, че това, което отличава добре функциониращите общества, е компетентността, знанието, а не властта.

„Това е вечерта, в която говорим за доказаните професионалисти, за хора които всеки божи ден правят нещо професионално и отговорно. Каквито и да са условията те се адаптират и продължават. Затова е важно тези хора и тези граждански организации да получат признание, видимост и благодарност“ – допълни тя.

За първи път в историята на конкурса Фондация Лале връчи и специална награда. Тя е за фондация Карин дом по повод 25 годишнината за всички осъществени проекти през тези години, за хилядите деца и родители от цялата страна, които сме подкрепили. 

Благодарим за огромното признание! 

От името на Карин дом наградата получиха колегите – Жечка Иванова и Светлана Тодорова, Монтесори педагози.

 

През тази много различна година в конкурса бяха номинирани 15 разнообразни проекта от цялата страна. Когато пандемията КОВИД-19 преобърна живота ни, се промениха проблемите и нуждите на хората. Много организации адаптираха начина си на работа. Те бяха предложени от граждански организации и партньори, членове на екипа, доброволци, клубове, читалища и граждани, участвали в дейностите.

Обикновено наградите се връчват в първата седмица на пролетта и затова тази година липсваха традиционните букети с лалета за победителите и журито, но статуетката на Георги Чапкънов – ръка, поднасяща лале за благодарност – е увековечила смисъла на конкурса.

Много се вълнуваме и благодарим за високата оценка за нашия труд в продължение на 25 години!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни