За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Темата за аутизма в детска възраст събра специалисти на обучение, организирано от МУ- Варна и Карин дом

28 април 2016

За втора поредна година се проведе съвместно обучение на Медицински университет Варна и Фондация Карин дом от 22 до 24.04.2016год. Темата на следдипломно обучение беше: „Характеристики на Аутизма. Диагностика. Терапевтични методи и подходи в детска възраст“.

Обучението събра специалисти от страната, развиващи се професионално в работата с деца със специални потребности и в частност децата с нарушения от аутистичния спектър. Различното на този курс от всички останали обучения, свързани с работата с деца с нарушения от аутистичния спектър, е че медици, детски психиатри, невролози, психолози, специални педагози, логопеди и кинезитерапевти/рехабилитатори, обменят опит с участниците и изграждат една пълноценна картина на Нарушенията от аутистичния спектър, благодарение на мултидисциплинарните си познания.

По думите на участниците този курс ги накара да се почувстват обогатени, положително заредени и готови да изпробват наученото в практиката си. Лекторите съумяха да създадат ползотворна дискусия и да отговорят на въпросите на аудиторията.

Този курс се превърна в традиция и е една от първите крачки в сътрудничеството между медицинските среди и терапевтите, което от своя страна обещава по-добро бъдеще за децата със специални потребности като цяло.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни