За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Безплатни консултации на Карин дом за недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст до 2г.

12 ноември 2021

Скъпи родители,
екип „Ранна интервенция“ на Карин дом ще проведе безплатни консултации на недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст до 2г. Инициативата на Карин дом се провежда по повод Световния ден на недоносените деца и цели превенция и ранна диагностика в условията на епидемиологична обстановка.
За да се включите в безплатните консултации е необходимо да попълнете формуляра и ще се свържем с вас за допълнителни уточнения. Консултациите се финансирани по проект на Карин дом от Фондация Медикор, Лихтенщайн.

За да се включите в консултациите е необходимо да попълните формуляра тук! 

Записванията ще се проведат до 30-ти Ноември 2021г. или до запълване на местата – 10 семейства. Консултациите ще се проведат до края на годината, в Карин дом или онлайн, според желанието и възможностите на родителите. Специалистите, които ще се включат в консултациите са: рехабилитатор, логопед, психолог, социален работник, ерготерапевт, специалист по кърмене.

Карин дом подкрепя най-малките деца от 0 до 3г. чрез услугата „Ранна интервенция“, която стартира през 2010г.. До края на 2020г. специалистите ни са обхванали общо 986 деца. Критерии за включване на дете в програма „Ранна интервенция“ на Карин дом са:

  • Възраст на детето: 0-3г;
  • Детето е в риск от изоставане в развитието си, недоносено или с ниско тегло при раждане;
  • Изоставане на детето в някоя от областите на развитие – познавателна, двигателна, речева, социална, емоционална.

За да бъде включено дете в програмата, не е необходимо да има поставена диагноза или насочване от лекар.

Месечно работим със средно 65 семейства, 40 от които Община Варна финансира по общинска делегирана дейност. За дейности по програмата партньори на Карин дом е компания ОМВ България и Фондация „Медикор“.

Местата са ограничени и при запълването им ще спрем записванията!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни