За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Посланик Джузепина Дзара и почетния консул Антонио Таркуинио посетиха Карин дом

29 юли 2021
За Карин дом бе огромна чест да отвори вратите си и да посрещне посланика на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара и почетния консул на Италия във Варна г-н Антонио Таркуинио, които ни гостуваха на 28.07.
Посещението съвпадна и с празника за изпращане на децата, бъдещи първолаци, които посещават терапия в Карин дом. Г-жа Дзара и г-н Таркуинио взеха участие в тържеството, като с радост споделиха с родители, деца и екип своите вълнения от това да бъдат в Карин дом точно днес, както и пожелаха на децата успешен старт, а на Карин дом – да продължава да расте, да се развива и да подкрепя.
След тържеството на децата, посланик Дзара и консул Таркуинио направиха кратка обиколка на центъра, за да разгледат средата, а след това на чаша кафе обсъдихме не само актуални теми в сферата на социалните и образователни услуги, но и реални възможности за партньорство в дългосрочен план. Поговорихме за добрите практики в приобщаващото образование в Италия и възможности за обмен и защо е важно гражданските организации, подкрепящи деца и семейства, да бъдат търсени и включвани от държавните инстуции в работни групи и дискусии по въпроси свързани с ранно детско развитие, ранна интервенция и ефективни и иновативни модели на подкрепа на деца със специални потребности.

Посланик Джузепина Дзара е стар приятел на Карин дом и господин Станчов, която е посещавала центъра преди повече от 22 години. Първата й среща с мисията на центъра е през 1998г като доброволец.Нейната привързаност и любов към Карин дом се усетиха в усмивката и топлото отношение, силната лична и емоционална връзка с историята нна центъра, в готовността да продължава подкрепата си към нас и интересът към новия център.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни