За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Водещи норвежки експерти ни учат как да приобщаваме децата със специални потребности

29 юли 2015

Водещи норвежки експерти по приобщаващо образование ще учат българските си колеги на добри практики във Варна на 25-ти септември. По покана на Карин Дом норвежките специалисти пристигат в морската столица, за да вземат участие в международна конференция на тема „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини“.

Основна цел на конференцията е обмен и представяне на добри практики от България и Норвегия относно приобщаване на деца със специални нужди в детски градини. Опитът на Карин дом показва, че колкото в по-ранна възраст тези деца са включени в общообразователната среда на детската ясла и градина, толкова по-лесно те се интегрират и изграждат социални взаимоотношения със своите връстници.

В рамките на конференцията наши експерти от Варна и страната също ще представят и успешни практики, идеи и подходи на работа, които могат да се взаимстват от детските градини. Лектори от Норвежката държавна ресурсна организация, подпомагаща обучението на деца със специални нужди, ще представят чрез видео и казуси как на практика е възможен преходът от специални училища към включване в редовни занятия в общообразователните детски градини.

Акценти на конференцията

  • Споделяне и дискутиране на добри практики и опит от България и Норвегия
  • Представяне на семейно-ориентирания подход в езиково-речевото обучение
  • Музиката в действие

За кого е предназначена

  • педагози от общообразователни и специални детски градини и училища
  • родители
  • ресурсни учители
  • представители на образователни институции
  • специалисти работещи с деца

Място на провеждане: Аулата на Икономически Университет – Варна

Вход: свободен

Заявете участие за конференцията, като попълните онлайн регистрационна форма преди 15 септември 2015. Местата са ограничени.
Научете повече за програмата и заявете вашето участие тук: karindom.org/conf2015

Конференцията се организира с подкрепата на Община Варна и се финансира по проект „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини” в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. – www.ngogrants.bg

eeagrants

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни