За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

5 неща, които трябва да знае учителят за моето дете с Аутизъм

10 септември 2014

Учителите могат да бъдат много добри съюзници на родителите  по отношение на възпитанието, безопасността и напредъка на тяхното дете в училище. Важно е обаче, Вие като родители, предварително  да се уверите, че учителят е запознат с начините, по които може да помогне на Вашето дете.

Можете да използвате следните 5 съвета, с които да информирате учителите за състоянието на Вашето дете:

  1. Детето ми се нуждае от структурирана среда и рутина, за да може да работи спокойно. Моля, постарайте се неговото обкръжение да бъде колкото е възможно по-предсказуемо.
  2. Ако трябва да се направи някаква промяна в класната стая на моето дете или някаква промяна в дневната му рутина, моля Ви да ме уведомите колкото е възможно по-рано, за да можем да работим заедно в подготовката за това, което предстои.
  3. Обучителните стратегии, които са известни, за децата с Аутизъм ще помогнат на моето дете да учи по-добре и ще подпомогне Вашите усилия в тази посока.
  4. Детето ми е човешко същество, а не диагноза. Моля, бъдете внимателни и отзивчиви към нещата, които го правят уникален и специален.
  5. Комуникацията между училище и дом трябва да бъде винаги отворена, детето ми има нужда всички възрастни в неговия живот да работят заедно.

Източник: http://specialchildren.about.com

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни