За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Покана за Сертифицирано обучение ПЕКС (PECS)

3 октомври 2023

Обучение ПЕКС (PECS)
Лицензиран обучител | Официален сертификат

15, 16, 17 ноември 2023г.
Гр. Варна, Карин дом,
бул. „Цар Освободител“ 86 А

Записвания ТУК!

Това тридневно обучение е предназначено да научи участниците как правилно да прилагат Системата за комуникация чрез размяна на картинки (PECS), уникална алтернативна/допълваща система за комуникация, разработена в САЩ през 1985 г. от Анди Бонди, PhD, и Лори Фрост, MS, CCC-SLP. Оттогава PECS се прилага успешно по целия свят с хиляди учащи от всички възрасти, които имат различни когнитивни, физически и комуникационни предизвикателства, включително ограничена или никаква функционална реч.
PECS насърчава комуникацията в социален контекст без необходимост от задълбочено предварително обучение. Прилагането на PECS започва с обучение как да отправите спонтанна молба и продължава с обучение в допълнителни комуникационни умения като отговаряне на въпроси и коментиране. Допълнително предимство на използването на системата при малки деца с аутизъм и подобни състояния е високият процент деца, които развиват самостоятелна реч.
Обучението започва с въведение в пирамидалния подход към образованието, който разглежда ключовите компоненти в създаването на ефективна образователна среда. Даден е исторически преглед на програмите за езиково обучение за невербални лица заедно с това как да се направи средата богата на комуникативни възможности.
В този курс участниците ще се научат как да прилагат шестте фази на PECS чрез демонстрации на презентатори, видео примери и възможности за ролеви игри. В края на обучението участниците ще разберат как да прилагат PECS към лица с аутизъм и свързани нарушения в развитието и/или ограничени комуникационни умения.

Лицензирани обучители:
Елеана Логотети, PECS супервайзор, и Елени Скурис, PECS консултант от Pyramid Educational Consultants от Гърция, оторизиран доставчик на PECS® и обучение по Pyramid Approach to Education® в България

Сертификат и обучителни материали:
• Официален PECS сертификат от Pyramid;
• Оригинален наръчник за обучение на PECS на английски език;
• Комплект обучителни материали

За кого е подходящо обучението:
Това обучение е подходящо за професионалисти и родители, които живеят и/или работят с обучаеми с разстройства от аутистичния спектър или други нарушения в развитието.
В обучението могат да участват логопеди, специални педагози, психолози, общообразователни учители, социални работници, ерготерапевти, рехабилитатори, кинезитерапевти, родители, лични/социални асистенти, помощен персонал.
PECS може да се използва с малки деца и ученици, както и с младежи и възрастни, които все още не могат да използват речта ефективно като основен начин на комуникация

По време на обучението:
• Осигурен е превод на български език.
• Обучението е целодневно на 15 и 16 ноември, а на 17 ноември ще приключи в 13:00ч.

Цена на обучението: 900 лв.

Цената включва: Учебно ръководство по PECS (на английски език, включено в обучителния пакет); набор от учебни материали; официален сертификат; 2 кафе паузи и лек обяд в тренировъчните дни. Разходите за настаняване и храна извън посочените по-горе са за сметка на участниците.

 

За въпроси и запитвания: Магдалена Цонева

тел. 0878 302 517

Email: mtsoneva@karindom.org

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни