За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

От родител за родител – запознайте се с игрите на Мими!

15 юни 2020

Скъпи родители, знаем колко е важно за вас подадена ръка в труден момент и колко е тежко за един родител да приеме, че детето му е различно от връстниците си.  За това поканихме родители, които имат вече опит и натрупани умения, да споделят успехите на своите деца и как са постигнали тези резултати. Вярваме, че споделеният опит ще ви бъде полезен, за да продължите още по-уверено и спокойно напред. „От родител за родител“ ще ви срещне с приятел, който да ви вдъхне сили и вяра в бъдещето на вашето дете.

Благодарим на Лалка, която с готовност откликна на нашата покана за споделяне и ни разказа за прекрасната Мими! Надяваме се че нейните креативни идеи ще мотивират и вас да търсите още забавни и полезни игри за децата у дома. Вярваме че ще се справите!

Здравейте!

Аз съм Лалка и съм майка на Мария. Искам да споделя с вас няколко идеи за игри и дейности, които съм изработила сама.

Игра за сортиране 

Изработването е изключително лесно и изцяло с подръчни материали. Необходими са кутия от бонбони и изрезки от рекламни брошури. Целта на играта е детето да постави картинките на съответното място като съобрази към коя група принадлежат. В началото беше нужно да подсказваме (посочваме), за да успее Мими да разбере как трябва да
ги групира. Възможни са различни варианти за подбор на картинки и категории, аз съм избрала храни и
дрехи, които да прибираме в хладилник и гардероб.

Тактилна игра

За тази игра може да подберете различни предмети, които са познати за детето и да направите рисунка или снимка на всеки от тях на отделна карта. В началото детето може да съотнася предмета към картинката, като не забравяте да започнете с малък брой предмети. След това може да играете на “Познай предмета”. Използвайте кутия или торбичка, в която да скриете един предмет, а детето пъха ръчичка и опипва играчката. После трябва да посочи картинката на скрития предмет или да го назове.

Игра “Круша и ябълка”

Необходими са две карти с нарисувани ябълка и круша и пластмасови жълти и червени капачки. Целта е съотнасяне на два цвята и упражняване на захвата. Мими много се забавлява с тази игра.

Карти “Познай цвета”

За тази игра е необходимо да подберете картинки на различни плодове и животни и да изработите двойки карти – със съответния плод/ животно и неговия цвят. Картите са ламинирани, но могат да бъдат изработени и от картон. На картите с картинка има дупка, изрязана с макетно ножче, така че като се поставят една върху друга, се вижда ясно съответствието. Детето трябва да съотнесе двойките карти, като може да назовава плодовете, животните и техния цвят, в началото разбира се с помощ. Така ученето на цветове, плодове и животни се случва много забавно.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни