За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Как да говорим с децата по време на пандемия-онлайн лекция, 26-ти март

24 март 2020

Скъпи родители,

Животът на всички нас се промени за бързо и неочаквано, промени се животът нанашите деца. Втора седмица децата ни не са на детски градини/ училища, по – големите се обучават онлайн и имат забрана да се срещат с приятели, от няколкo дни не извеждаме по-малките по площадки и градинки, не си ходим на гости с приятелчетата им. Колкото повече скриваме от тях, толкова повече тревогата им ще нараства. Ситуацията изисква да намерим подходящите думи, с които от една страна да обясним щадящо случващото се, от друга страна да не оставим неизяснени въпроси и най-важното да намалим тревогата у децата.

За да подпомогнем вашите усилия да се справите в днешната ситуация и да можете да бъдете спокойни и уверени, че децата ще преминат спокойно през този напрегнат период, oбучителният екип на Карин дом започна подготовката на онлайн лекции в помощ на родители и специалисти. Вижте графика на провеждане на всички онлайн обучения на Карин дом ТУК!

В Четвъртък, 26-ти Март очаквайте: “Как да говорим с децата по време на пандемия“ – онлайн лекция с психолозите: Виргиния Василева и Димана Митева-Найденова.

Лекцията вече е достъпна в профила на Карин дом във фейсбук тук.

За какво ще поговорим: Извънредната ситуация, която предизвика COVID-19 изправя всички ни пред промени, предизвикателства и преживявания, които са нови за нас. Активни участници в тези процеси са и нашите деца. Те чуват и усещат нашите притеснения. Имат своите въпроси, страхове и тревоги. Техният живот се промени драстично.

През последните няколко дни се появиха много материали за това как да говорим с децата си за случващото се. Ние вярваме, че “децата” е много общо понятие…В това видео ще споделим правила и стратегии за емоционална подкрепа на децата според тяхната възраст и индивидуални различия.

Снимка от Daria Shevtsova

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни