За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Продължава онлайн консултиране на нашите специалисти

19 февруари 2021

Скъпи родители,

терапевтите на Карин дом продължават да бъдат на разположение за онлайн консултации. Работата и посещенията на децата макар и виртуално върви по график и продължаваме да работим и от разстояние. Най-важното в момента е децата да запазят обичайния си ритъм на занимания у дома, защото без стимулиране много бързо загубват мотивация, започват да реагират по-негативно на поставените задачи и се губи ценно време. За това е важно консултациите с нашите терапевти да продължават, макар и онлайн – основната ни цел е децата да продължат заниманията от вкъщи, да не загубят мотивация и темп на учене и развитие на уменията. А ето и какво ни мотивира да продължаваме да работим и подкрепяме семействата независимо от разстоянията и социалната дистанция.

Писмо от родител на дете, включено в онлайн консултиране, с които екипът ни продължава да работи от разстояние. 

„Здравейте!

Ние сме българско семейство, което от десет години живее и работи в Англия. Имаме две децата, като по-малкото е Дани – слънчево дете на 5 години с диагноза аутизъм.
Искам да ви разкажа за онлайн срещите ни със специалистите от Карин дом, без които нямаше да се справим. През последната година, всяка седмица, провеждаме онлайн консултации, което е много полезно за Дани. Аз разказвам какво се е случвало през седмицата, къде сме срещали трудности в поведенческото му състояние, сензорното му развитие и фината моторика. Следват насоки от специалистите – какви упражнения да правим, как да работим с визуалното разписание и как да се справим с даден проблем, който е довел до съответното отклонение от нормалното поведение на детето ни. След всяка проведена терапия и нашето стриктно спазване на посочените занимания започнах да виждам положителни промени в развитието му. Седмица след седмица той придобиваше нови умения, които само можеха да ни радват. Дани започна да пипа храната, да се храни и облича самостоятелно. Разбирането му за заобикалящия го свят се промени, а това ни даде надежда, че с взаимни усилия той ще има един по-добър живот.
Специалистите от Карин дом са не само професионалисти, но и сърцати хора, които ни подкрепят и насърчават през цялото време. Онлайн срещите, макар че са от разстояние, се оказаха много полезни и ползотворни.

Благодарение на тях сме с една крачка напред към по-доброто бъдеще за нашето дете!

Поздрави от Лондон!“

Само преди броени дни, Фондация Карин дом получи награда от Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) за гражданска солидарност за България. Наградата е за проекта ни за предоставяне на онлайн обучения и консултации за семейства на деца със специални нужди и подкрепата в условията на пандемията от COVID-19, за да могат родителите да продължат терапията на децата си у дома. Наградите бяха присъдени на победителите от 21 държави от Европейския съюз, избрани измежду общо 250 кандидатуриа Карин дом е българския лауреат за наградата.

Родители, които искат да се свържат с нас за въпроси и заявка за консултация могат да го направят като попълнят Онлайн заявка за консултация или се свържат с нас на следните телефони:

Екип “Ранна интервенция (за деца 0-3г), 0876 655 220 – Вероника Вълчева
Терапевтичен екип – записвания за консултации и график, 0878 302 518 – Десислава Желева, 0878 419 140 – Меглена Паламудова
Обучителен център, онлайн обучения, 0885 770 676 – Борислава Черкезова, trainingcentre@karindom.org
Запитвания за кампании, Семеен магазин, дарения и други: marketing@karindom.org

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни