За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Посрещнахме oктомври на чаша вино с приятели в градината на Карин дом

5 октомври 2021

На 1-ви октомври отбелязахме най-празничния ден в годината:) На тази дата се отбелязва Световният ден на музиката, на поезията, възрастните хора, архитектите, но също така е и Европейски ден на фондациите и дарителите. Щастливи сме, че точно на този ден посрещнахме партньори и приятели на чаша вино и с хубава музика в прекрасната ни градина. Вярваме в бизнеса и сме сигурни, че по-доброто бъдеще на децата е наша обща кауза и стремеж.

Наши гости бяха представители на водещи компании в региона, които подкрепят Карин дом и насърчават развитието на Варна и Община Варна, която припозна и подкрепи проекта, дарявайки парцел за строителството на новия терапевтичен и обучителен център на Карин дом.

По време на коктейла споделихме за проекта и строителството на новия терапевтичен център на Карин дом, нашите бъдещи планове и възможности за партньорство. Представихме една нова концепция за терапевтични и здравни услуги за децата и семействата.

Коктейлът откриха г-жа Борислава Черкезова, изпълнителен директор на Карин дом, главният архитект на Варна Виктор Бузев и Веселина Василева, координатор на проекта за строителство на нова сграда.

Благодарим на всички, които до момента са подкрепили този проект! 

Планекс, Баумит България, Грое, Шишеджам, АББ България, Шнайдер Електрик, Елмарк Холдинг, Уникен, Винербергер, Земелрок, Универсал строй, СисТех, Рувик, Аурубис,
Каргил България, Таксбек груп, Доминос пица, Ардес Информационни Технологии, HP, MTF Energy, Denmark,
частни дарители, пожелали анонимност и чуждестранни партньори.

Вижте кратко видео от строителството на новата сграда! Вижте повече за проекта!

Срещата се реализира по проект: „Дарителството като инструмент за подкрепа на значими каузи и изграждане на активно гражданско общество“, финансиран от Сдружение „Платформа АГОРА“.

Със срещи и събития целим да дадем фокус на същественото значение на дарителството като култура и начин на живот и ценен инструмент за подкрепа на значими, устойчиви социални и други каузи, които благоприятстват общността в дългосрочен план.

Фотограф: Гергана Енчева

За новия терапевтичен и обучителен център на Карин дом:

В началото на годината Карин дом стартира свой дългогодишен проект и мечта– строителство на нова сграда за терапевтичен и обучителен център. Плановете на организацията са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом има амбициозни планове да създаде изключително функционално пространство за терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите.

Общата площ на сградата е 2850кв.м и се състои от едно подземно ниво за гараж и складове, три надземни нива и покривна тераса. Сградата ще съчетава разнообразни функции: физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, библиотека на играчките, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, вътрешен двор с две детски площадки. Строителството върви с бързи темпове, а плановете са още началото на 2022 година, сградата да бъде готова.

За обзавеждането и специализираното оборудване, Карин дом разчита изключително на бизнеса и индивидуални дарители.

Подкрепете проекта! Станете Посланик на каузата на Карин дом!
Благодарим Ви!

Свържете се с нас на имейл:
karindom@karindom.org
marketing@karindom.org
тел: +359 879 940 743

Подкрепата за Фондация Карин дом е осигурена по програма „Развитието на дарителството на местно ниво“ от  Сдружение „Платформа Агора“ и Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Фондация Карин дом и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ и нейните партньори.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни