За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дългосрочна програма за обучение с добри резултати в Помощно училище – Кубрат

16 декември 2014

Тази година се навършват 50 години от откриването на Помощно училище интернат „Д–р Петър Берон“ – гр. Кубрат. За обучението и възпитанието на децата в училище отговарят екип от специални педагози – учители и възпитатели, логопед, психолог, кинезитерапевт.

През последните три години Карин дом предоставя за екипа на училището поредица от обучения, супервизии, които целят подобряване на подкрепящата среда, надграждане на уменията на специалистите да прилагат в практиката си иновативни методи и подходи за работа с деца със специални нужди. Под ръководството на директора Михаил Маринов административният екип работи неуморно за обновяването на оборудването на училището, за да постигне европейски облик.

Обучителите от Карин дом Звезделина Атанасова и Андреас Андреу споделят, че със всяко следващо обучение учителите стават все по-уверени в работата си с децата в подготвената Монтесори среда, в меката терапевтична стая, в сензорната стая, залата за гимнастика и активна кинезитерапия, както и при структуриране и визуализиране на училищната среда.

Последното обучение за тази година беше на тема „Значимостта на социалната комуникация“ и премина успешно в началото на декември, в навечерието на 50 годишния юбилей на училището.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни