За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучение по Ранна интервенция с Джуди Нюман

19 октомври 2012

В периода 17-19 октомври в Карин Дом се проведе обучение за външни организации с водещ Джуди Нюман, Директор и съосновател на Early Childhood CARES – програма за ранна интервенция и специално образование в ранното детство от Орегон, САЩ.

Тема на обучението беше Ранната интервенция като система за подкрепа на деца и семейства в общността.

Интересът към ранната интервенция обедини под един покрив различни специалисти, работещи в системата от услуги за деца и техните родители. 38те участници бяха представители на неправителствени организации, общини и държавни структури от 13 града на страната. Някои от тях вече предоставят услуги по ранна интервенция, а други тепърва ще започнат развиването на тези услуги. 

Участниците в обучението решаваха казуси, участваха в дискусии и имаха възможност да гледат много видео материали, разясняващи ролята на консултанта по ранна детска интервенция, технологията на провеждане на домашни визити и др.

Карин дом благодари на Джуди Нюман за чудесното отношение, за добре поднесената информация в презентациите, за споделения опит и интересните насоки за работа!

* Обучението се реализира по Проект „Семейно-ориентираният подход в ранната интервенция – от местна практика към национален модел”, с финансовата подкрепа на Отворено общество, Лондон.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни