За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучение по AEPS метода за трима специалисти от Карин дом

21 март 2013

Трима специалисти от екипа на Карин дом участваха в обучение за използването на метода за оценка AEPS (Assessment, Evaluation and Programming System) в Тбилиси, Грузия. Обучението е финансирано от фондация „Отворено общество” и в него се включиха представители от няколко страни (България, Грузия, Русия, Украйна), работещи в областта на ранното детско развитие и осигуряващи услугата ранна интервенция. Водещ беше Jennifer Grisham-Brown, Ed.D., Кентъки, САЩ, специалист с дългогодишна практика в областта.

В рамките на обучението беше разгледан в детайли метода за оценка на ранното детско развитие AEPS и конкретното му приложение като инструмент за оценка и планиране на интервенцията. Специалистите от Карин дом имаха възможност да обменят опит със други колеги, посетиха два терапевтични центъра в Тбилиси, предоставящи услугата ранна интервенция и участваха в съвместни практически сесии.

AEPS е широко използван метод в САЩ за оценка на детското развитие, на чиято база се изгражда индивидуалния план за развитие и периодично се проследява прогреса на детето и ефекта от терапията.

Карин дом благодари на фондация „Отворено общество“ за предоставената възможност да се включи в това обучение.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни