» Обучение по AEPS метода за трима специалисти от Карин дом
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Обучение по AEPS метода за трима специалисти от Карин дом

20 март 2013

Трима специалисти от екипа на Карин дом участваха в обучение за използването на метода за оценка AEPS (Assessment, Evaluation and Programming System) в Тбилиси, Грузия. Обучението е финансирано от фондация „Отворено общество” и в него се включиха представители от няколко страни (България, Грузия, Русия, Украйна), работещи в областта на ранното детско развитие и осигуряващи услугата ранна интервенция. Водещ беше Jennifer Grisham-Brown, Ed.D., Кентъки, САЩ, специалист с дългогодишна практика в областта.

В рамките на обучението беше разгледан в детайли метода за оценка на ранното детско развитие AEPS и конкретното му приложение като инструмент за оценка и планиране на интервенцията. Специалистите от Карин дом имаха възможност да обменят опит със други колеги, посетиха два терапевтични центъра в Тбилиси, предоставящи услугата ранна интервенция и участваха в съвместни практически сесии.

AEPS е широко използван метод в САЩ за оценка на детското развитие, на чиято база се изгражда индивидуалния план за развитие и периодично се проследява прогреса на детето и ефекта от терапията.

Карин дом благодари на фондация „Отворено общество“ за предоставената възможност да се включи в това обучение.