За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Предстоящо обучение: Монтесори – сензорното възпитание и естественото развитие на детето

17 септември 2015

Скъпи колеги,

Каним Ви на предстоящия в Карин дом двудневен семинар на тема „Монтесори – сензорното възпитание и естественото развитие на детето“

15 и 16 октомври 2015 г., в конферентната зала на Карин дом, гр. Варна.

Водещи: Феодора Станчов – Монтесори педагог, директор на Монтесори училище, Франция
Жечка Иванова – педагог, обучител

Настоящият семинар ще включва теория и практическа работа със сензорни материали.

След миналогодишния Монтесори семинар, където бяха разгледани дейности от област Практичен живот, продължаваме да ви запознаваме с втората област на Монтесори педагогиката – Сензорното възпитание.

Предвидили сме през 2016г. да организираме още 2 семинара, в които ще разгледаме областите Език и Математика.  По този начин ще завършим пълния обучителен цикъл по прилагане на метода Монтесори.

Мария Монтесори смята сензорното възпитание за изключително важно за естественото развитие на детето.

То е най-всеобхватно сред образователните области на Монтесори педагогиката, тъй като следва естествените качества на човека. Детето се концентрира върху усъвършенстване на всичките си сетива – от зрително до стереогностично.

Целта на сензорната работа е детето да започне да разбира заобикалящата го среда. Дейностите със сензорните материали изучават всяко качество, което може да се възприеме чрез сетивата, като размер, форма, текстура, състав, шум, съответствие, тегло, температура и др. Чрез работата със сензорните материали, детето се научава да сравнява и класифицира предметите около себе си и осъзнава връзката между свойствата на предметите и понятието за тях.

Този семинар ще включва теоретична обосновка на Монтесори сензорното възпитание, както и практическа презентация на работата със сензорни материали.

За Феодора Станчов

Феодора Станчов е съосновател и Монтесори педагог в Международното Монтесори училище в Тулуза, Франция. Тя участва като Монтесори специалист в беседи и семинари във френски центрове за подготовка на учители. Феодора започва въвеждането на философията на Монтесори в Карин дом през 2000г. и продължава обучаването на екипа и досега. Тя самата е завършила своето обучение през 1991г. в Лондонския център на Международната Монтесори асоциация (AMI).

В края на обучението ще получите сертификат за участие.

Такса за участие: 220 лв.
Краен срок за записване: 10 октомври 2015г.

За записване:
Регистрацията приключи

Заплащането става по банков път:
Фондация “Карин дом”
Сосиете Женерал Експресбанк – клон Транспортна
IBAN: BG67 TTBB 9400 1506 0684 19
BIC: TTBB BG22

Повече информация:
Тел. 052/302 517, 0878 750 269 Магдалена Цонева, mtsoneva@karindom.org

Очакваме Ви!
Екипът на Карин дом


Снимка: leportschools.com

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни