За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Въвеждащ курс Бобат – обратна връзка от участвалите специалисти

25 юни 2015

В периода 8-10 юни в Карин дом Варна се проведе въвеждащ курс за терапия на деца с церебрална парализа по Коцепцията Бобат.
Джилиан Стърн от Великобротания, Президент на Европейската асоциация на Бобат преподавателите, ни гостува в Карин дом и проведе обучението на 30 специалисти от Варна и страната. Казва за нас, че сме много успешен пример за работата с деца със специални нужди и е чудесно, че разпространяваме опита и добрите си практики сред други специалисти в България чрез организиране на обучения.

Цялата новина относно преминалото въвеждащо обучение по метода Бобат ще намерите тук.

В резултат на обучението продължаваме да получаваме обратна връзка от участниците, които разказват за ползите от обучението:

„С настоящото писмо изразяваме искрената си радост и удовлетвореност от участието в организираното обучение за приложение на концепцията Бобат.

Професионализмът, енергията и всеотдайността на обучителката Джилиън Стърн бяха увличащи и разбираеми за всички ни, въпреки спецификата на материята.

За нас беше чест да сме част от групата, придобила теоретични знания и практични умения за приложение на подхода при малките деца. За това до голяма степен допринесе и отличната организация на обучението, както и осигурения превод.“

Катя Ганева – рехабилитатор ДЦДУ-Свищов и Анна Начева – логопед ДЦДУ-Свищов.

Благодарим на всички участници в обучението, които споделят добрите практики на Карин дом в работата с деца със специални нужди из цялата страна.

За нас е от изключителна важност да разпространяваме опита си, за да можем заедно да помогнем на повече деца и семейства. Световната тенденция за увеличен брой на новородени с някакъв вид увреждане нараства. В резултат на това е нужно да имаме подготвени повече специалисти, които могат да работят с децата и техните семейства, като така им помагаме да разгърнат своя личен потенциал и да бъдат независими и самостоятелни личности. Всички наши усилия помагат за изграждането на едно толерантно общество, което искрено вярваме, че ще приеме нашите деца и ще им осигури сигурна и благоразположена среда и в бъдеще.

Повече за нашите предстоящи обучения през 2015 г. можете да прочетете тук: Отворени обучения в Карин дом
Ако искате да организирате обучение по заявка, моля свържете се с нас на имейл: training@karindom.org

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни