За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучение за специалисти – “Акценти при обучението на деца със специални нужди”- 30-31май

23 април 2019

Карин дом има удоволствието да ви покани на предстоящо двудневно обучение на тема: “Акценти при обучението на деца със специални нужди”. Програмата е одобрена със заповед № РД09-428 / 22.01.2017 на Министъра на образованието и науката. Обучението носи 1 квалификационен кредит.

Дата на провеждане: 30-31май 2019г. от 9.30 до 16.30 часа

Място на провеждане: Карин дом, гр. Варна, местност “Свети Никола”.

Обучението е подходящо за: учители от детски градини и училища начален курс, както и други специалисти в сферата на образованието ( логопеди, психолози ).

Много учители, които работят с ученици със специални образователни потребности в масовото училище, често се чувстват неподготвени поради липсата на специализирана подготовка. В класа се образуват различни нива между учениците и неравномерно разпределение на време и внимание от страна на учителя. Това затруднява овладяването на групата и образователния процес. Няма универсални подходи, които работят за всички, тъй като всеки ученик има уникални потребности, но има някои правила, които са от полза за създаване на благоприятна учебна среда за всички.

Програмата се състои от теоретична и практическа част с превес на практиката. Обръща се внимание на някои маркери за патология, при най-често срещаните диагнози и състояния в детските градини и училища и особеностите на учене при деца с различни диагнози (Аутизъм, ХАДВ, Умствена изостаналост, Синдром на Даун, ДЦП и др.) Дискутират се възможности за използване на приложими терапевтични методи и подходи за работа с деца със специални потребности в детската градина или училище. В практическите сесии ще се обръща внимание на адаптиране на средата, подбора и прилагането на помощни средства за подкрепа. Генерират се идеи за изготвяне на специфични дидактични материали, подпомагащи ученето.

Водещи: Обучителен екип на Карин дом – Звезделина АтанасоваНиколета ЙончеваАндреас Андреу

Начин на завършване: Тест и Удостоверение за преминатото обучение.

Такса за участие: 96лв. Краен срок за записване и плащане на таксата: 28 май 2019 г. Таксата се превежда по банков път на следната банкова сметка:

Експресбанк
Титуляр на сметка: Карин дом ЕООД
IBAN: BG75TTBB94001528452286
BIC: TTBBBG22
Основание за плащане: Обучение 30-31 май, име на участника (или име на организацията при повече участници)

Ако ви е необходима фактура за плащането, моля пишете на имейл: astamova@karindom.org, като посочите темата, вашите данни за фактура и броя участници.

Можете да направите своята регистрация ТУК!

Програмата на обученията, провеждани от Карин дом можете да следите Тук.

За да получавате винаги актуална информация се абонирайте за нашия бюлетин.

За контакти:
Звезделина Атанасова – Директор Обучителен център
Телефон: 0878 366 408, е-mail: zatanasova@karindom.org

Магдалена Цонева – Специалист обучение и развитие
Телефон: 0878 302 517, е-mail: mtsoneva@karindom.org

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни