За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Новите възможности и след covid19

6 май 2020

Covid-19 ни постави пред множество избори и важни решения и за екипа на Карин дом нямаше нито миг двоумение дали да продължим работа ли не.

Около всички трудности и предизвикателства, намерихме нови начини да общуваме помежду си, да споделяме опита и знанията си и дори да направим невъзможното – възможно, а именно – да пренесем и терапевтичната дейност в онлайн пространството.

Несъмнено ни липсват ежедневните срещи по коридора, разговорите с родители в приемната, споделените идеи с партньорите и съмишленици, рождените дни в градината и всички събития, кампании и инициативи които искахме да организираме, но най-вече ни липсва чисто човешкият контакт с всички вас. Малко по малко светът започва да се връща към една нормалност, по-добра и по-сплотена нормалност и докато дойде моментът, когато отново ще сме на ръка разстояние, ето как протече това време за нас:

За периода март-април екипът ни се срещна виртуално с над 120 деца и техните семейства, които ползват услуги  в ЦСРИ /Център за социална рехабилитация и интеграция/ и РИ /Ранна интервенция/, като терапевтичният ни екип проведе над 400 онлайн консултации, социалните ни работници над 150. Семействата, с които работихме през този месец са както семейства, които дългосрочно ползват нашите услуга, така и нови семейства от Варна, страната и чужбина. Вижте успехите, с които се гордеем и ни правят щастливи в тези моменти на нови предизвикателства: Големите успехи на нашите малки деца.

Стартирахме и Онлайн консултации за родители от страната и чужбина като вече е налице и онлайн форма за записване за консултация, която може да намерите в секцията ни Услуги за деца и семейства.

През този месец и обучителният ни екип и специалистите в Карин дом вложиха цялото си време и енергия, за да подготвят и представят полезни лекции и съвети на разнообразни теми, които се радваха на над 100 000 гледания.

* 10 начина да подобрим храненето на детето

Желанието за добро хранене на нашето дете е винаги актуално. Добро хранене означава детето да се чувства добре в процеса на хранене, да възприема достатъчно количество и разнообразие от храни и напитки, да яде когато е гладно и да спре, когато е сито. В тази статия нашият екип споделя десет стратегии, за това как да подобрите храненето на Вашето дете или как да се справите с някои предизвикателства, свързани с него.
Видеото от лекцията може да гледате ТУК.

* Организиране на подкрепяща среда у дома

Заниманията у дома могат да са забавни, игрови, познавателни и съхраняващи детската активност. Надяваме се, че със споделените от нас предложения, да дадем идеи на някои родители за преструктуриране на домашната среда, така, че да бъде подкрепяща, безопасна и развиваща потенциала на децата им.
Видеото от лекцията може да гледате ТУК.

* Как да говорим с децата по време на пандемия

Сега, когато сме принудени от обстоятелствата да останем по домовете си и голяма част от навиците ни са променени и ограничени, остават малко неща, които можем да контролираме – нашите емоции, реакциите на случващото се и изборите, които правим. Сега е важно внимателно да помислим как да поднесем информация за случващото се в света и как да обясним на децата, защо се налага да си стоим вкъщи (какво значи думата “карантина”?).
Видеото от лекцията може да гледате ТУК.

* Как да се справим с предизвикателното поведение на нашите деца?

Ядосани, тъжни , безпомощни, объркани , всички тези чувства вероятно са ви познати, когато вашето дете вика, хапе, щипе, удря, хвърля и често въпреки вашите опити ви е трудно да се справите със ситуациите. Ако се припознавате в написаното по-горе или просто ви се иска да чуете няколко свежи, но изпитани идеи за подкрепа на доброто поведение на вашите деца, значи тази статия е за вас.
Видеото от лекцията може да гледате ТУК.

* Времето за мен, семейните рутини и премахването на памперса. От къде да започна?

За всички, които искат да се научат да си поставят здравословни граници, да подобрят ежедневието си и да поемат глътка въздух и за онези, които имат предизвикателството памперс. Видеото от лекцията може да гледате тук → Част 1 и Част 2

* Как да помогнем на децата си да се адаптират отново към детските ясли и градини след пандемията?

В тази статия ще намерите някои лесни техники и стратегии, които можете да прилагате сега у дома, за да улесните по-лесното привикване на децата си към детската среда.
Видеото от лекцията може да гледате ТУК.

 

Благодарим на всички вас за доверието и подкрепата!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни