За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Г-н Иван Станчов представи дейността на Карин дом в Деня на отворени врати на Министерството на външните работи на Република България

5 юли 2016

Над 400 гости посрещна на 18 юни Министерството на външните работи на Република България в рамките на Деня на отворените врати. Събитието се проведе под мотото „Външно отвътре“ и предостави на посетителите възможността да се запознаят с множество аспекти от дейностите на МВнР, Дипломатическия институт към министъра на външните работи (ДИ), Държавния културен институт (ДКИ), както и със значението на членството на България в ЕС, председателствата, през които страната ни мина и тези, които предстоят.

На откриването присъства и г-н Иван Станчов – бивш външен министър на страната ни и изтъкнат български дипломат, който представи Фондация Карин дом, която основава преди 20 години. Г-н Станчов откри и изложбата „Приемственост и дипломация. Родът Станчови.”

През целия ден посетителите на МВнР можеха да избират от богата програма. Общо 8 различни щанда представяха историята на министерството, консулските услуги, които то предлага, възможностите за кариера в МВнР. Със свой щанд  участва и Карин дом. Посетителите можеха да научат за социалните, здравни и образователни услуги за деца със специални потребности и техните семейства, които Карин дом предлага. В рамките на деня протече и благотворителна инициатива, чиято кауза беше Карин дом. Всеки посетител имаше възможността да си закупи книжно издание на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, като по този начин бяха събрани над 300 лв.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни