За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Музиката е езика на душата, там където думите липсват

22 юни 2017

Карин дом предоставя комплекс от висококачествени терапевтични услуги в подкрепа на децата със специални потребности и техните семейства. Всяка година терапия от специалистите на Карин дом получават повече от 300 деца и семейства. Това са деца с различни състояния и нужди, които получават от най-ранна възраст подкрепа за своето развитие и приобщаване в детска градина и училище.

Една от нашите терапии е музикотерапията –  научно обоснован терапевтичен метод с доказан резултат, чрез който се насърчава напредъка на детето. Водена от нашия квалифициран специалист, тази терапия успокоява децата и помага за концентрацията на вниманието, тонизира централната нервна система и стимулира дишането.

Децата в Карин дом имат нужда от тази съвременна терапия и за да осигурим средствата за провеждането й се обърнахме към всички Вас да подкрепите ДМС кампанията ни „Музикотерапия за нашите специални деца“.

Музикотерапията в Карин дом се организира според поставените от екипа терапевтични цели, моментното емоционално състояние и не на последно място избора на детето. Независимо дали се прилага индивидуално или в група, музикалната терапия с децата на Карин дом се превръща в разпознаваем и ярък момент не само за тях, но и за техните родители.

Огромна благодарност на Фондация „Един Свят“( OneWorld Foundation ), която преведе сумата от 7800лв. в подкрепа на нашата кауза! Благодарим на всички, които се включиха и ни помогнаха, за да продължим музикотерапията на децата в Карин дом.

Фондация „Един Свят“ финансира различни проекти за деца по цял свят и се бори да предостави равен шанс на всички деца, независимо от техния социален или здравен статус. Заедно с всички Вас успяхме да съберем необходимата сума от 11 700, с която ще осигурим терапевтичните сесии на децата за 18м.

Благодарим и на всички наши партньори, които ни подкрепиха безрезервно, помогнаха в реализацията и популяризирането на тази кампания: БНТ, Хайп Комюникейшън, Moreto.net, Сп. „Жената днес“, Сп. „Първите седем“, Varna24.bgРекламен център „Екстрийм“,

Музиката има своето специално място в ежедневието на децата със специални нужди.

Карин дом разполага с квалифициран специалист в областта на музикотерапията – Таня Атмаджова, която е завършила магистратура- специалност музикална терапия в Universitätät der Künste Berlin.

„Дори и при липса на вербални умения, може да се отговори адекватно на желанията на детето, когато се следят физическите и емоционалните реакции. Това е пространство, където няма правилно и грешно, няма грозно и красиво, силното е позволено, точно колкото и тихото, а ритмичното и неритмичното са просто разговор с барабаните“  – казва Таня Атмаджова.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни