За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Отваряме врати за деца и семейства в нов модерен комплекс с екологичен интериор

7 септември 2022

Бихме искали да поставим акцент на използваната настилка в новата ни сграда – естествен линолеум, тъй като това е най-често използваната настилка в детски градини и училища в Германия и други страни, а у нас все още по-слабо прилаган. Линолеумът се изработва от естествени суровини, като ленено масло, дървесно брашно, варовик, борова смола и юта. Оцветяването на гранулите идва от органични пигменти и естествен железен оксид. Благодарение на този свой състав, линолеумът е антистатичен, антиалергенен и антибактериален материал. По време на производството му и в процеса на използване няма поява на токсини, вредни за човека и средата. Това е топъл под, поради отличните изолационни качества. Линолеумът е и удобен под, със своята мекота олекотява натиска на ставите. Допълнителни предимства са звукоизолационните му качества, което е важен показател при работата с деца.

Благодарни сме на Фонд „Социална закрила“ към МТСП, с чието финансово съдействие успяхме да сложим тази настилка и на ниво 2 в новата ни сграда с изпълнението на проекта „Изграждане на пространство за социална подкрепа – иновативна и модерна възможност за обучение и социална интеграция на деца със специални потребности, техните връстници и семейства“

Фонд “Социална закрила” е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика, създаден на основание чл. 25 от Закона за социално подпомагане.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни