За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Ателие „Стъпка по Стъпка“

30 август 2021

 

На 26.08 се състоя първото практическо ателие по проект „Активни младежи за устойчиво бъдеще – НПО сектора като възможност за развитие“.

 

След като гост-лектори от Предприемачество и доброволчество показаха как личната мотивация и интересите ни могат да определят нашия професионален път и да се реализират в успешно бизнес начинание или кариера в полза на общността, бе време да се запознаем и с малките стъпки по пътя:
* Как да развия идеята си?
* Как да приложа социалното предприемачество в моя план?
* Как се изработват продукти?
* Как да включа доброволците?
На тези и други важни въпроси отговорихме заедно с Мирослав Тодоров на свеж въздух в градината на Карин дом, като събитието беше разделено на две части: теоретична и практическа

По време на леционната част запознахме участниците със седемте стъпки на развитие на продукт в контекста на социалното предприемачество и каузата. Представихме продукти от семейния магазин на Карин дом, разработени с помощта на доброволци и съмишленици, за да демонстрираме моделите на допълващи се, заменящи се продукти и продуктови линии, а Миро даде редица примери за кампании водени по модела и начините, които превръщат реализираният продукт в израз на комуникация по важни теми между доброволците и общността.

Освен, че се запознахме с основните неща на теория, обърнахме внимание и на важността да прилагаме наученото като по време на ателието участниците работиха по групи в три теми:

* Доброволчески символи | Как да разпознаем доброволеца? Създаване на стикери, значки и други отличителни артикули
* Продуктова (еко)линия | Как да разработваме продукти във времето? Създаване на планове и стратегии за допълващи се и заменящи се продукти и продуктови линии с кауза
* Как да организирам своето доброволчество | Органайзер за доброволци – разработване на концепция за доброволчески комплект и най-важните неща за един доброволец.

Разработвахме концепции и идеи, чертахме планове и стратегии и най-вече: говорихме си за това как да поддържаме фокусът върху смисъла и каузата, защото във всяко едно начинание, именно те са движещата сила.

И за финал, Миро подготви за участниците няколко забавни и динамични игри, с които да утвърдим позитивния край на нашата ползотворна среща.

Проектът е подкрепен от програма „Младежки проекти 2021“ на Община Варна
и цели младите хора да видят в неправителствения сектор възможности
за личностно и професионално израстване, за промяна на нагласи,
за подобряване на средата, за застъпничество
и активна гражданска роля и позиция. 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни