За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом празнува 24 години. Благодарим Ви!

17 юни 2020

Уважаеми родители,

За първи път тази година ще пропуснем традиционното тържество по повод рождения ден на Карин дом, който винаги сме отбелязвали с вълнуваща програма на децата и забавления в градината. Но ще е по-различна само формата, емоцията, чувствата и обичта си остават и са такива, каквито са 24 години на неуморна работа и учене. Учихте се вие, учихме се и ние в името на по-доброто бъдеще на децата в България.

Заедно с вас тръгнахме от самото начало. Извървяхме дълъг и труден път, хванати за ръце, като взаимно се подкрепяхме. Учехме се едни от други на търпение, на постоянство, вяра и надежда, че чудото ще се случи … и децата ще поемат по своя път! И плачехме, и се радвахме заедно – на всяка малка победа, на първа дума и на първа стъпка!

И така ден след ден, година след година, за вас родители и за децата се учехме на нови методи на работа, за да станем все по-добри в това, което правим: да помагаме, да успяваме в трудните житейски предизвикателства и ежедневните препятствия. Заедно с вас сбъдвахме мечтите на децата и вашите мечти: „Да стана ученик“, „Да играя на детската площадка“,  „Да участвам в състезание“, „Да каже първите думички“, „Да направи първите крачки“, „Да се включи в живота заедно с другите деца“ ….  Все мечти, които за повечето деца и семейства са нещо лесно постижимо и достъпно, но за нашите деца, изискват понякога много години терапия, воля, упорит труд и обучени професионалисти.

С децата ви преминахме през детството им, юношеството, пубертета и децата станаха също родители и учители на собствените си деца! Заедно с вас, родители, се радвахме на бележниците и завършването на учебната година. Заедно се гордеехме с първите ни абитуриенти и студенти. Вече се радваме на успехите на порасналите деца – някои спечелиха медали за спортни постижения, други завършиха университети и намериха своето призвание, някои припознаха театралното изкуството…, но всички те бяха отгледани от вас с любов, разбиране и търпение, а в Карин дом намериха уютно място без предразсъдъци и професионалната подкрепа, от която имаха нужда за своето израстване.

Благодарим ви скъпи родители, че ни позволихте да се докоснем до вашия свят, че пораснахме заедно чрез каузата Карин дом и продължаваме да множим доброто и да сбъдваме мечти!

Благодарим на всички наши приятели, дарители, доброволци и партньори за съвместната работа и подкрепа през 24-те ползотворни години на Карин дом! 

 

С най-сърдечни пожелания и много обич,

Екипът на Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни