За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом получи отличителния знак на ДАЗД „Аз гарантирам щастливо детство“

22 ноември 2018

Вчера на официална церемония Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) връчи за първи път отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ като признание за гарантиране на правата на детето. Много сме горди, че екипът на фондация Карин дом спечели награда „Аз гарантирам щастливо детство“ в раздел „Иновации“ . Ние сме отличени за значима иновация за усилията и успехите ни в Ранната интервенция на регионално и национално ниво. От името на Карин дом отличието получи Деница Димитрова – член на Управителния Съвет на Карин дом.

Церемонията проследиха социалният министър Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита и бившият социален министър Христина Христова, която вече ще изпълнява функциите на съветник на новоизбрания вицепремиер Мариана Николова. Раздадени бяха 73 плакета на общини, юридически лица, неправителствени и граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца в три категории за устойчиво развитие, успешна промяна и значима иновация.

7-членна комисия оцени кандидатурите. Начело на журито е председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. Членове са представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на академичните среди, на НСОРБ, както и публични личности.

„Всички кандидатури ще получат плакети. Те се отличават с това, че години наред са се борели за признание на качеството на услугата и са направили щастливи много деца. Много ни беше трудно да откроим топ три на наградените“, сподели Лилова.

Благодарим за това признание на дългогодишната ни работа по програма „Ранна интервенция“!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни