За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом с номинация в Първите награди на Европейската социална мрежа

10 декември 2019

Днес получихме голямо признание за труда си – единствената българска организация номинирана в Първите награди на Европейската социална мрежа, беше Карин дом. Церемонията се проведе в Комитета на Регионите в Брюксел, на метри от Европейския парламент, в присъствието на европейски депутати, експерти от цяла Европа и редица представители на местните и държавните власти на Испания, Дания, Италия, Естония, Румъния, Шотландия и други европейски държави.

По време на церемонията бяха връчени общо 6 награди – от иновативни модели за работа с хора, лишени от свобода (Програма „Нелсън Мандела“ Galicia, Spain) до компании, които развиват инструменти за измерване на образователния прогрес при хора с аутизъм ( Mentaur Group, United Kingdom). Страхотни социални постижения, които са не само постижения за един човек, град или регион, а общочовешки успехи!

Преди всичко искаме да кажем, че самата номинация измежду стотици други организации и примери от цяла Европа, е чест. Още по-голяма чест, че ние тази вечер ще донесем в България една от 6-те награди!!! Благодарение на всички вас, които ни подкрепихте онлайн, журито и експертният панел споделиха, че са впечатлени и не са очаквали, че един проект или организация може да мобилизира такава масова и мащабна подкрепа.

От общо 25 000 души, които са участвали в онлайн гласуването за всички проекти, почти 6000 гласа са били в наша подкрепа- от целия свят, не само от България, не само от Европа! От цял свят!

Името на България беше повторено многократно в Брюксел- заради това, че в Карин дом има изключителни специалисти, заради това, че не спираме да учим заедно, заради това, че децата са нашата мисия и да получават качествена терапия не е привилегия, а право!

Скъпи приятели, благодарим ви! Наградите European Social Service Awards за нас са ценни, но е много по-ценно това, че вие имахте нужда да ни благодарите, да ни похвалите, да се зарадвате с нас- и да спечелите с нас.

Ще продължим да отстояваме това право и да се стремим да сме все по-добри в нашата работа заради всяко едно дете, заради всяко едно семейство! Искрено се надяваме наградите за Варна и България да стават все повече – има добри примери и ние с гордост си казваме, че сме един от тях!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни