За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом вече има терапевтична люлка

19 юли 2017

Скъпи приятели, Карин дом сбъдна своя мечта!

Специалистите в Карин Дом вече имат възможността да допълват терапията на децата с дейности за стимулиране на вестибуларните усещания.

Благодарение на изключително успешната „Мартеничкова кампания“2017 успяхме да закупим: терапевтична люлка, монтирана на специално изградена рамка, както и нови дюшечета, които да осигурят мека и безопасна среда. С останалите средства ще успеем да финансираме и посещенията на 5 деца с различни състояния и диагнози за една учебна година в „Група за социална интеграция в Монтесори среда“!

За кампанията мартенички изработиха: детски градини, училища, дневни центрове, читалища, йога клуб, Учебно-творчески център „Пламък“, както и приятели на Карин дом от цялата страна. Мартеничките се продаваха на благотворителни базари сред служителите на няколко компаниите: Societe Generale Експресбанк, The Taxback Group, Каргил България. За първи път с организиране на базар се включиха Варненска Морска Гимназия „Св. Николай Чудотворец“-Варна, а хотел Модус зарадва с тях своите гости на 1 март.

Отново чрез големите приятели на Карин дом Надка Гунева и Руми Гушева, мартеничките излязоха извън пределите на България и бяха продадени благотворителен базар в Брюксел.

 

Благодарение на тази нова придобивка специалистите от Карин дом допълват терапията на децата от аутистичния спектър, с множество увреждания, детска церебрална парализа, хиперактивност и дефицит на вниманието с дейности за стимулация на вестибуларните усещания, за стимулация на мускулния тонус, дихателни упражнения и релаксация, поощряване на комуникацията и др. За всички деца упражненията на вестибуларния апарат са основополагащи за по-нататъшното им развитие. Опитът, който натрупват от движението ги прави по-уверени, с по-добра стойка и желание да опитват нови неща.

Благодарим на всички, които направиха възможно това!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни