За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Участие в Националната конференция по детска неврология

29 октомври 2014

В периода 23-25 октомври 2014г., се проведе Национална конференция по детска неврология, психиатрия и психология на развитието, в гр. София. В нея взеха участие Звезделина Атанасова, Андреас Андреу и Стефка Цветанова. Екипът на Карин дом представи постерна презентация на иновативен метод – „Терапия на трамплин“. Терапията на трамплин представлява терапевтична употреба на трамплина с цел развиване и насърчаване на моторните умения, усещането на тялото, баланса, координацията и комуникацията, чрез терапевтични упражнения. Цел на тази терапия е и да адаптира индивидуалните възможности на децата, като същевременно използва техния предишен опит. Насърчава се подобряването на здравословното и физическото състояние, както и по-голямата независимост. Терапията е подходяща за деца с физически увреждания, деца с нарушения от аутистичния спектър, затруднения при учене и проблеми с координацията, след направена оценка от специалистите. Особено важно е, че дейността е забавна, приятна и дава възможност за успехи на всички деца!

Вече година и половина кинезитерапевти, рехабилитатори и работещите в екип с тях логопеди, психолози и родители провеждат успешно сесии на трамплин. Тези сесии са част от индивидуалните програми на децата в Карин дом.

Карин дом споделя своя опит за работа по метода в отворени обучения за специалисти и родители. В периода 12-14 ноември предстои обучение на тема „Терапевтична употреба на трамплина“ – повече за него и как да се включите вижте тук.

Към постерната презентация особен интерес прояви доц. Незабравка Генчева, ръководител катедра „Кинезитерапия и рехабилитация“ към Национална Спортна Академия „Васил Левски“.

Самият постер можете да видите тук.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни