За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

10 постижения, които ни направиха щастливи и удовлетворени през 2023 г.

18 януари 2024

Скъпи приятели,
с вълнение ви споделяме 10-те най-големи постижения на Карин дом за изминалата година. Със сигурност има и още поводи за радост и удовлетворение, но вижте тези 10, които решихме да ви споделим.

Благодарим Ви, че извървяхме още една година заедно, сбъдвахме и изграждахме, поставяхме си нови цели и вървяхме рамо до рамо смело напред!

1. Подкрепихме 443 деца със специални потребности и техните семейства от Варна и страната. Разкрихме 5 нови терапевтични групи за децата, включихме в арт-терапевтични сесии техни братя и сестри, а родителите – в групи за психологическа подкрепа и взаимопомощ. Издадохме първите си 2 детски книжки и Пътеводител в помощ на родителя – всички с фокус приобщаващо образование и подкрепа на родителството.

2. Дадохме успешен старт на адаптираното плуване и водната терапия за деца със специални нужди – включихме 140 деца и сме щастливи, че три от тях имаха достойно и вълнуващо представяне на турнир по адаптирано плуване в София и спечелиха медали. Щастливи сме, че повечето от децата преодоляха страха от водата, научиха се да контролират дишането си докато плуват. Водната среда подпомогна свободата на движенията им, които за някои деца са невъзможни на сушата, а във водата могат дори да ходят самостоятелно без помощ.

3. Създадохме Детския фонд – който вече подкрепя 12 деца с комплексна терапевтична програма и техните родители, а за 20 деца с ерготерапевтични сесии. Детският фонд се случва благодарение на включването в него на наши приятели, партньори, както и на Социалното предприятие – събраната сума е на стойност 57 386 лева.

4. Експерти от Медицински Университет – Варна проведоха изследване сред родители за оценка на услугите ни. Резултатите показаха висока удовлетвореност и напредък на децата по области на развитие, включително социализация и адаптиране в детска ясла и градина.

Asumie

5. Обучителният център на Карин дом проведе 99 обучителни събития с 1309 участници от 58 организации. Заслужена награда получи Центъра ни за професионално обучение за принос в предоставянето на качествено професионално обучение в подкрепа на ученето през целия живот в България. Развихме успешни партньорства с университетите, а резултатът са 158 студенти, които на място се запознаха с дейността ни.

6. Завърши организираният от нас за първи път в България 8-седмичен Бобат курс за деца с церебрална парализа и сходни неврологични състояния за 23 специалисти, 8 от които от Карин дом. Проведохме и международно сертифицирано обучение по системата за развитие на комуникацията чрез използване на картинки PECS с 36 участника.

7. В доброволческите ни инициативи се включиха 236 доброволци от детски градини и училища в България и чужбина, служители в компании, граждани.

8. Регистрирахме социално предприятие и осигурихме заетост на родители.

9. Активна застъпническа дейност – участвахме в работни групи към министерства и държавни агенции за планиране и координиране на политиките за ранно детско развитие; за разработване на Националната стратегия за детето 2030 и за нова стратегия за развитие на гражданското общество.

10. Годишни награди „Иван Станчов“. Връчихме награди за отговорни бизнеси, за организации и личности с принос в политиките за деца и приобщаващо образование.

Благодарим ви, че бяхме заедно през 2023-та годна!

Прегръщаме ви силно и очакваме с нетърпение една още по-успешна 2024 година, за да продължим заедно промяната за децата в България!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни