За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете за родители

13 декември 2012

Клуб Кафе Сосиете организира три поредни срещи за родителите от Карин дом.

В приятната обстановка на Родителския клуб в градината на Карин дом, родителите се запознаха с лесно-приложими принципи на здравословното и балансирано хранене и разпуснаха делничното напрежение с йога и китайска гимнастика.

Първи гост на Кафе Сосиете беше д-р Диана Найденова. Д-р Найденова е главен асистент към катедра „Хигиена“ на Медицински Университет – Варна от 2003г. а от 2010г. е дипломиран диетолог.

Д-р Найденова отговори на въпроса „Защо е важно да се храним здравословно?” и даде основни препоръки за здравословно хранене. Специалистът по хранене и диетика се спря на отделните храни и хранителни групи, които допринасят за пълноценното и разнообразно хранене, като използва практически съвети, които да спомогнат за включването на здравословни навици в ежедневието.

На втората среща гост-лектор на Кафе Сосиете беше Сима Шах, която се занимава с йога от дете и е инструктор по йога. Г-жа Шах сподели познания за аюрведичната кухня и аюрведичният начин на живот. Също така показа упражнения и дихателни практики, както и основни асани в йогата. Обсъдени бяха различни видове медитативни практики.

На 7 декември 2012 гост на Кафе Сосиете беше Станчо Станев. Интересът на Г-н Станев към китайското бойно изкуство У-Шу (Кун-Фу) го отвежда до китайската медицина, философия, калиграфия, живопис. Пред родители и гости на Карин дом – Варна Г-н Станев сподели основни насоки и мъдрост от китайската гимнастика Ци- Гун. Акцент бе поставен върху позитивните емоции и мисли за справяне и подобряване на здравословното състояние.

Родителите останаха доволни и заредени с положителна енергия от представените практични съвети и упражнения, които могат да приложат в ежедневието си.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни