» Кафе Сосиете за родители
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Кафе Сосиете за родители

12 декември 2012

Клуб Кафе Сосиете организира три поредни срещи за родителите от Карин дом.

В приятната обстановка на Родителския клуб в градината на Карин дом, родителите се запознаха с лесно-приложими принципи на здравословното и балансирано хранене и разпуснаха делничното напрежение с йога и китайска гимнастика.

Първи гост на Кафе Сосиете беше д-р Диана Найденова. Д-р Найденова е главен асистент към катедра “Хигиена” на Медицински Университет – Варна от 2003г. а от 2010г. е дипломиран диетолог.

Д-р Найденова отговори на въпроса „Защо е важно да се храним здравословно?” и даде основни препоръки за здравословно хранене. Специалистът по хранене и диетика се спря на отделните храни и хранителни групи, които допринасят за пълноценното и разнообразно хранене, като използва практически съвети, които да спомогнат за включването на здравословни навици в ежедневието.

На втората среща гост-лектор на Кафе Сосиете беше Сима Шах, която се занимава с йога от дете и е инструктор по йога. Г-жа Шах сподели познания за аюрведичната кухня и аюрведичният начин на живот. Също така показа упражнения и дихателни практики, както и основни асани в йогата. Обсъдени бяха различни видове медитативни практики.

На 7 декември 2012 гост на Кафе Сосиете беше Станчо Станев. Интересът на Г-н Станев към китайското бойно изкуство У-Шу (Кун-Фу) го отвежда до китайската медицина, философия, калиграфия, живопис. Пред родители и гости на Карин дом – Варна Г-н Станев сподели основни насоки и мъдрост от китайската гимнастика Ци- Гун. Акцент бе поставен върху позитивните емоции и мисли за справяне и подобряване на здравословното състояние.

Родителите останаха доволни и заредени с положителна енергия от представените практични съвети и упражнения, които могат да приложат в ежедневието си.