За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете с гост отец Яцек

20 януари 2012

На поредната среща от инициативата на Карин Дом – Кафе Сосиете специален гост беше отец Яцек, свещеник в католическата църква „Св.Арх. Михаил”. Срещата се проведе на 19-ти януари и протече в приятна атмосфера, която отец Яцек създаде с неговото невероятно чувство за хумор. Дори и тъжните случки, които той сподели бяха разказани от него по начин, който позволява на човек да извлече поуката, без да се натъжи.

Тема на срещата беше: „За живота, любовта и силата в нас”. Отец Яцек подчерта, колко е важна Любовта в живота на хората. Обясни също колко е важно да обичаме и самите себе си, защото: „Ако човек няма любов в себе си, как ще успее да я предаде на другите? Какво ще им даде? ” каза той.

Отец Яцек е от ордена на отците Възкресенци. Обществото на Възкресенците е в България от 1863г. През 2000г. отец Яцек научава, че търсят свещеници към неговия орден в България, подава молба за преместване и от тогава живее и работи в България.

От 2003г. отец Яцек е свещеник в католическата църква “Свети Архангел Михаил” – гр.Варна. Той се занимава и с разнообразни социални дейности, с които помага на всеки, който се нуждае от духовна или материална помощ.

С  тази инициативата Фондация „Карин дом” иска да привлече общественото внимание към благотворителността и по този начин да ангажира повече хора с каузата за социалното приобщаване на различни уязвими групи в България. Инициативата на Фондация „Карин дом” дискусионен клуб „Кафе Сосиете”, се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни