За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете – дискусионен клуб на Фондация Карин Дом

31 октомври 2011

„Кафе Сосиете” – дискусионен клуб за дарителство и филантропия на Фондация „Карин Дом”

Успешно стартира новата инициатива клуб „Кафе Сосиете” на Фондация „Карин Дом” с провеждането на първите три от поредица срещи. 

С  тази инициативата Фондация „Карин дом” иска да привлече общественото внимание към благотворителността и по този начин да ангажира повече хора с каузата за социалното приобщаване на различни уязвими групи в България.

Вдъхновяващи презентации на първите срещи в градовете Варна, Търговище и Русе изнесе г-н Иван Станчов. На срещата във Варна заедно с г-н Станчов презентация изнесе и г-жа Ева Борисова, председател на Асоциация „Родители“. Тя разказа, за това как е възникнала идеята за създаването на асоциацията. Г-жа Борисова сподели уроците, които е научила до момента в своя живот, ето един от тях: ”Никога не се съмнявай, че ти си най-добрия родител за своето дете. Никой не може да е по-добър родител от теб, защото само твоето сърце подскача по този начин, когато то духа свещичките на тортата.”

Партньори на инициативата в гр. Търговище са „Клуб на нестопанските организации – Търговище”, а в гр.Русе Сдружение „Международно дружество Елиас Канети”.

На срещата-дискусия „Кафе Сосиете” в гр.Търговище г-н Иван Станчов даде пример с бащата на нобеловия лауреат Елиас Канети, Жак Канети, който излизал на улицата всяка неделя, за да търси беден човек, когото да покани на семейната трапеза. Много хора смятали това за лудост. Коментарът на г-н Станчов беше, че „ако това е лудост, нека има повече луди, които да помагат”.

„Благотворителността – това е да обичаш съседа и да му помагаш. Милосърдието е просто любов.”  Това каза г-н Иван Станчов на срещата-дискусия „Кафе Сосиете” в гр.Русе. 

Поканени бяха хора от различни социални кръгове, много от тях се включиха с въпроси или споделиха лични истории. 

Следващата среща във Варна ще се проведе на 28-ми ноември, когато драматургът  Юрий Дачев ще бъде гост на клуб „Кафе Сосиете”.

Инициативата на Фондация „Карин дом” дискусионен клуб „Кафе Сосиете”, се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни